Erwin Olaf: Máxima kwam éven naar zichzelf kijken

Zo incognito als maar mogelijk is als je koningin van Nederland bent kocht Hare Majesteit gewoon een kaartje bij de kassa, hoe leuk is dat?

Lees ook

De tentoonstellingen van Erwin Olaf in het Haagse Fotomuseum en Gemeentemuseum worden zeer goed bezocht. En zelfs de koningin is al in stilte langs geweest.

Vermoedelijk om te checken of zijzelf, man en kinderen er een beetje leuk bijhingen. Olaf fotografeerde het gezin vorig jaar ter ere van het eerste lustrum van Willem-Alexander als koning…

…en leverde ook de prachtige nieuwe staatsportretten, geschoten in het Paleis op de Dam.

Olaf beschouwt die sessies als een kroon op zijn carrière. "Het vertrouwen in mijn werk ontroert mij'', zegt hij. "Ik ben trots op het koningshuis omdat het een verbindend element is binnen een af en toe zeer verdeelde democratie.''

Máxima is vorige week vrijdag (voor ze naar Lech vertrok) incognito langsgekomen en kocht gewoon een kaartje bij de kassa.

Haar foto hangt met andere portretten van haar gezin in het koninklijk kabinet dat Olaf in het museum heeft laten inrichten en dat hij als een eerbetoon aan de Nederlandse monarchie beschouwt.

Het was overigens niet de eerste keer dat hij Máxima fotografeerde: deze reeks is ook van zijn hand, ter ere van haar 40ste verjaardag in 2011.

Erwin Olafs werk is nog 12 mei 2019 te zien in het Gemeentemuseum en het Fotomuseum in Den Haag.

 

Foto's © RVD, Erwin Olaf, bron: Algemeen Dagblad 

Laatste nieuws

Zie ook