Anita Witzier maakt carrièreswitch en gaat de keuken in

Dat is even wat anders dan presenteren voor de tv.

Lees ook

Anita Witzier is al jaren actief als presentatrice op de Nederlandse televisie. Toch kan ze nog meer dan dat. Ze blijkt namelijk naar eigen zeggen een enthousiaste thuiskok te zijn en brengt daarom een kookboek uit.

LEES OOK: Caroline Tensen krijgt commentaar op foto met vader bij moskee

De naam van het boek is 'Zonder fratsen' en daar draaien de recepten eigenlijk ook om. Niet te moeilijk, maar wel verantwoord. 'Ik ben een enthousiaste thuiskok die elke dag gewoon lekker en verantwoord wil eten, maar zonder gedoe. Dit is dan ook een doe-maar-gewoon-eet-boek eigenlijk, zonder fratsen.'

Anders

Anita weet als geen ander dat er al genoeg boeken zijn om eeuwig jong, fit en strak te blijven. Daarom wordt dit boek ook anders dan dat en mag je gewoon pasta's, brood en aardappelen blijven eten. 'Een hart onder de riem door te zien dat elke dag lekker en verantwoord eten helemaal niet zo ingewikkeld is. Dat kan en wil je er niet bij hebben, naast je gezin, je werk en een sociaal leven', vertelt ze aan ANP. 'Kom op zeg, nooit meer een kruimige pieper of beetgaar krieltje? Een lekker pastaatje of goed belegde sandwich? Een glas wijn of een lekkere toet toe?'

Hypes

Dit boek is er dus niet een waar je alleen maar gezonde maaltijden uit haalt, met alleen maar trends en hypes, maar je haalt er wel gezonde recepten uit. 'Niet te veel van alles, niet meer, niet minder. Bijna belachelijk in z’n eenvoud. Laat je gezonde verstand je goeroe zijn. Meer heb je niet nodig', eindigt ze. 

BRON: ANP, BEELD: BSR AGENCY

Laatste nieuws

Zie ook