Hoe zuur is prinses Tessy inmiddels?

Het valt nog niet mee, om prinses te zijn zonder de bijbehorende status.

Niemand zal ontkennen dat Tessy Antony er in de scheiding van prins Louis van Luxemburg bekaaid vanaf is gekomen, maar soms laat ze zich toch wel érg kennen.

Tessy, naar eigen zeggen nog altijd prinses van Luxemburg, is iemand die de mensheid gaarne trakteert op inspirerende quotes om maar te onderstrepen hoe intens positief ze is ingesteld als idealist en wereldverbeteraar #teiltje. Wat het des te grappiger maakt dat ze tussen de regels door kampioen Passief Agressief posten is.

"Ik zal in de nabije toekomst veel meer in Luxemburg zijn voor een paar opwindende nieuwe projecten," meldt ze. "Gedurende bijna tien jaar was het me niet toegestaan om thuis iets te doen. Mijn hart gaat sneller kloppen van vreugde om terug te zijn."

© Cour Grand-Ducal

Zulks werpt toch vragen op over waaróm ze in Luxemburg niets mocht doen van haar groothertog Henri, die niet bekend staat als een royal bullebak. Hij nam haar samen met zijn vrouw Maria Teresa in de familie op toen Louis haar vermoedelijk ongepland bezwangerde en hield het nog piepjonge stel jarenlang in de luwte zodat ze opleidingen konden afmaken en samen nog een kind konden krijgen.

© ANP

Van wat we weten over de financiën van Louis werd zijn leven destijds (en nu)  grotendeels gefinancierd door het hof. Misschien was de deal gewoon: zorg dat je eerst je eigen leven op orde hebt voordat je anderen gaat vertellen wat ze allemaal anders moeten doen.

Ze heeft een béétje last van het Calimero Complex met betrekking tot haar scheiding.

Qua activisme is Tessy all over the place: plastic, emancipatie, Montessori, pesten, huiselijk geweld, kindhuwelijken,  vluchtelingen, aids, insecten als voedsel, stereotypes. En altijd en overal sleept ze er graag haar zonen prinses Gabriel en prins Noah bij, die overduidelijk veel van hun moedertje houden, maar toch langzaam aan de leeftijd krijgen dat ze wellicht recht zouden hebben op wat meer privacy.  

En ze is een fanatiek namedropper die zich online dolgraag associeert met George Clooney…

…de hertogin van Sussex…

…en Barack Obama, niet gehinderd door het feit dat ze deze mensen niet echt kent.

En dit soort doorzichtige schnabbels zijn nu ook niet echt chic. Iets minder woorden en wat meer concrete daden zouden niet misstaan, als ze haar ambitie om een 'leading humanitarian' te worden wil waarmaken.

Lees meer: 

 

Openingsfoto © BSR Agency

Laatste nieuws