Smile! Voor de Oranjes is Lech sneeuw en luxe

Even poseren en daarna snel door naar de piste voor de koninklijke familie.

Lees ook

Even poseren in ruil voor daarna ongestoord kunnen skiën, dat is de deal van de Oranjes met de media, voor hun wintersportvakantie in Lech.

De koninklijke familie komt al sinds 1959 in Lech en had dit jaar dus een besneeuwd kroonjaar. Men was goed vertegenwoordigd bij de fotosessie. Naast koning Willem-Alexander en koningin Máxima met hun dochters was ook prins Constantijn met zijn gezin van de partij, net als prinses Beatrix.

Ze werden dit weekend al op een terrasje gespot, waar ze aan de koffie zaten: zó lekker gewoon gebleven. Van links naar rechts: Alexia, Claus-Casimir, Constantijn, Laurentien, Leonore, Eloise (wat wordt ze lang, deel 1!), Beatrix, Ariane, Amalia (wat wordt ze lang, deel 2), Máxima en Willem-Alexander. 

En vanmorgen was dus de traditionele fotosessie. Gotta love prinses Alexia!

We vermoeden zomaar dat het A'tje rechts ruime selfie-ervaring heeft.

En het decor mocht er ook zijn – mooi stel. 

Prinses Amalia had overduidelijk A Good Hair Day en let's spare a thought voor Claus-Casimir als enige jongen in het gezelschap. Zoals oom Willem-Alexander hem aanmoedigde: 'Poseer even met je harem!'

De stemming zat er duidelijk goed in – boys will be boys, right? – en het hielp dat het niet zo ijzig koud was als vorig jaar. 

En serieus, hoe lief is dit? 

Inspecteur Droogendijk zette de royal skipakken even handig op een rij.

Zo te zien droeg koningin Máxima een nieuw pak. De outfits hangen elke avond te drogen in het royal chalet. Hoewel de Oranjes met Gasthof Post graag suggereren in een veredelde herberg te zitten, is het in werkelijkheid een vijfsterrenhotel. Er logeren ook filmsterren en topsporters en het heeft met Post Stuben een restaurant met een Michelinster, die krijg je niet voor een simpel potje kaasfondue.

Ze verblijven er naar verluidt in het  Hotel Post Postmeister en Postillion appartement in het tegenoverliggende Chalet Säge (een voormalige houtmolen uit 1628), voor optimale privacy en gemütlichkeit.

Beide appartementen kosten zo'n 1400 euro per nacht. Hierbij een impressie van de inrichting…

Die er best knus uitziet. De band met de eigenaren, de familie Moosbrugger, is zeer hecht: ze kennen elkaar al uit de tijd dat Lech nog een boerendorpje was. Het was mede dankzij de Oranjes dat het dorp uitgroeide tot een mondain resort waar ook de royals van Monaco, Jordanië en Noorwegen al eens van de pistes suisden.

Hier zie je hoe de koninklijke familie zich verzamelde voor het fotomoment.

De Oranjes kunnen in Lech redelijk anoniem over straat, voor zover dat lukt met beveiliging in de buurt: medewintersporters verklappen dat ze er wel eens gewoon bij de supermarkt of drogist worden gespot. Maar ze zijn er toch vooral op de piste te vinden.

Lees ook: 

 

Foto's © ANP, Gasthof Post, PPE Agency  

Laatste nieuws

Zie ook