Britse actrice Jameela Jamil noemt Karl Lagerfeld vrouwenhater

Ze praat alles behalve goed over de modeontwerper.

Lees ook

Karl Lagerfeld, die afgelopen week op 85-jarige leeftijd overleed, wordt nu door iedereen als een saint herinnerd. Britse actrice Jameela Jamil is het hier niet mee eens en plaatst op Twitter dat hij een vrouwenhater was en géén goede man.

LEES OOK: Dit zijn Karl Lagerfeld's beste Chanel-decors ooit

De modeontwerper stond erom bekend dat hij zo nu en dan wat vrouwonvriendelijke opmerkingen maakte in interviews. Zo liet hij bijvoorbeeld een keer weten dat hij dikkere vrouwen niet respecteerde. 'Een meedogenloze, vet-hatende vrouwenhater als Lagerfeld zou niet wereldwijd mogen worden geprezen als een heilige die te vroeg is heengegaan. Hij had zeker talent, maar hij was geen goed persoon', plaatst Jameela op Twitter.

Cara Delevingne

Topmodel Cara Delevingne werkte veel samen met de ontwerper en was goed bevriend met hem. Zij nam het voor hem op en hoopte dat iedereen verder praat in liefde in plaats van haat. Jameela zag dit overigens niet zitten. 'Met respect, maar daar ga ik niet mee akkoord. Lagerfeld heeft veel mensen gekwetst. Hij moet niet gevierd worden', vervolgt ze.

Mode-industrie

Volgens hem had de strenge mode-industrie ook niets te maken met het ontstaan van eetstoornissen bij jongere modellen. 'Niemand wil een vrouw met rondingen zien op de catwalk. De mensen die zeggen dat dunne modellen lelijk zijn, zijn dikke moeders die met een zak chips voor de tv zitten', is een van zijn quotes.

Celebs

Karl vond ook zangeres Adele te dik en hij beledigde Pippa Middleton met: 'Ze heeft een lelijk gezicht, daar hou ik niet van. Ik wil haar alleen vanaf de achterkant zien', dit plaatste The Sun

'Het wordt tijd dat we stoppen met de artiest te scheiden van zijn kunst. En dat we zulke mensen verantwoordelijk houden voor hun eigen uitspraken.' Jameela heeft in ieder geval haar standpunt gemaakt.

BRON: TWITTER, THE SUN, BEELD: BSR AGENCY

Laatste nieuws

Zie ook