Prinses Caroline in rouw om Karl Lagerfeld

De prinses en haar kinderen moeten verder zonder hun geliefde en kleurrijke huisvriend.

Lees ook

Voor prinses Caroline van Hannover, geboren prinses van Monaco, was Karl Lagerfeld (1933-2019)  veel meer dan een ontwerper die haar in beeldige haute couture hield, hij was ook een huisvriend.

Lagerfeld was de enige voor wie mediaschuwe Caroline wel eens poseerde..

…voor foto's bij een zeer zeldzaam interview. Hij fotografeerde ook haar oudste dochter Charlotte (rechts). 

Karl was ook degene die Charlotte, hier in 2007, als tiener wegwijs maakte in de mode ("Ze doet me denken aan Brigitte Bardot") toen Caroline nog met haar gezin in de buurt van Parijs woonde.

En hij was degene die de eerste baljurk voor haar jongste dochter prinses Alexandra (links) maakte: Chanel, uiteraard.

De laatste jaren was Lagerfeld ook de man die voor Caroline het thema van haar Rozenbal, een van de belangrijkste society- en charitymomenten van het Monegaskische jaar, bedacht en tekende. En samen met haar bij de opening verscheen, compleet met zonnebril, paardenstaart en handschoenen.

Caroline's band met Karl ontstond in de jaren zeventig, toen ze beiden deel uitmaakten van dezelfde sociale set in Parijs en dan vooral het nachtleven van Parijs.

Ze hadden een klik: hij vond haar 'van nature chic', zij trof in hem een zeer discrete vriend.

Na de dood van haar tweede echtgenoot Stefano Casiraghi in 1990 werd Lagerfeld in toenemende mate een tikje excentrieke huisvriend. Hij reisde regelmatig met een van de Casiraghi-zonen per privéjet naar Monaco voor een weekend. Meestal bleven ze dan in Caroline's villa, maar soms gingen ze ook eten in St Tropez.

Zijn connecties met de Grimaldi's maakte haast een erelid van de prinselijke familie van Lagerfeld die bij vrijwel alle familiehoogtepunten aanwezig was. De kinderen van Caroline noemden hem 'oom Karl'.

En ook met prinses Charlene had hij een speciale band: hij ontwierp, samen met haar, het blauwe pak dat ze in 2011 bij het burgerlijk huwelijk met prins Albert droeg. De kleur kreeg van hem de naam 'Charlene Blue'.

En ze bezochten samen het Filmfestival van Cannes. 

Wanneer de uitvaart van Lagerfeld is, is nog niet bekend, maar de afdeling Monaco zal zeker aanwezig zijn om hem de laatste eer te bewijzen.

 

Foto's © BSR Agency

Laatste nieuws

Zie ook