Floortje Dessing krijgt kritiek op werk maar vindt dat niet gek

'Reizen is reizen, ik moet het niet groener maken dan het is.'

Floortje Dessing kennen we allemaal als de presentatrice die al jaren de wereld rond reist voor haar werk. In gesprek met VARAgids vertelt ze over het feit dat ze zich de kritiek kan voorstellen die mensen hebben als het om het aantal reizen gaat die zij en haar collega's maken.

LEES OOK: Hier overwinter je pas écht in stijl: Baoase Luxury Resort op Curaçao

Floortje en haar collega's maken de mooiste reizen en gaan echt de hele wereld rond. Hier kunnen mensen nogal wat kritiek op hebben. Floortje doet zelf steeds wat haar het beste lijkt als het om de discussie gaat, maar ze wil niet gaan reizen om het reizen. 

Verantwoorden

'Reizen is reizen, ik moet het niet groener maken dan het is. Ik doe het veel en vaak en kan mezelf niet greenwashen', vertelt ze aan VARAgids. Floortje hoopt met haar werk zichzelf te kunnen blijven verantwoorden. Zolang dat lukt, gaat ze door. 'Niet om mezelf vrij te pleiten: ik hoop dat ik met mijn verhalen anderen laat nadenken over hun eigen keuzes. Niet betuttelen, maar bewuster maken.'

Keuzes

Tijdens alle reizen die Floortje maakt, ontmoet ze ontzettend veel mensen. Ze wil dat die mensen kunnen uitleggen waarom ze bepaalde keuzes maken in het leven. 'Hun boodschap overbrengen waardoor anderen weer even stilstaan bij hun keuzes.' Zolang dat allemaal blijft lukken zien we Floortje nog op de buis.

BRON: VARAGIDS, BEELD: BSR AGENCY, INSTAGRAM

Laatste nieuws