Fotograaf Arthur Edwards: ‘Meghan moet niet zo zeuren’

Al meer dan 30 jaar fotografeert Arthur Edwards de Windsors en hij is helemaal klaar met het slachtofferschap van de Sussex'jes.

Lees ook

Veteraan-fotograaf Arthur Edwards fotografeert al meer dan dertig jaar royals en heeft goed advies voor Meghan, de hertogin van Sussex.

Om even je geheugen op te frissen over de laatste perikelen in Sussex-land: anonieme vrienden van Meghan werkten – hoogst waarschijnlijk met haar medeweten én instemming – mee aan een buitengewoon lovend portret van de hertogin, waarin haar vader Thomas Markle er niet best vanaf kwam: hij zou alles over haar bij elkaar liegen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door BIGTIMEMEDIA (@bigtimemedia3) op

Halfzus Samantha Markle ontplofte online en dreigt met gedegen bewijsmateriaal te komen in haar boek over Meghan. Thomas reageerde door een handgeschreven brief van Meghan vrij te geven, die alles behalve verzoenend was en waarin ze nul verantwoordelijkheid neemt voor haar eigen rol in de familievete.

© ANP

Daar kwam toen ook nog eens George Clooney overheen – nog maar recentelijk van kennis tot vriend van de Sussexjes gepromoveerd – die de manier waarop Meghan wordt 'vervolgd, belasterd en achtervolgd' vergeleek met de Diana Jaren "en we weten allemaal hoe dat is afgelopen."

© Getty Images 

Arthur, hier rechts met Camilla, de hertogin van Cornwall, was er klaar mee en schreef een pittig stuk in The Sun: "George Clooney kan zich maar beter houden bij deftige koffie aanprijzen en hij kan maar beter stoppen met preken over Meghans vreselijk moeilijke leven. Ik heb Diana zeventien jaar lang gefotografeerd en we hadden een geweldige werkrelatie. Het ging er destijds anders aan toe, de waarheid is dat Meghan totaal niet wordt achtervolgd door fotografen en van buitengewone vrijheid geniet."

© Hollandse Hoogte

"De paparazzi stalken haar niet zoals ze dat met de prinses van Wales deden, al kregen ze wel vaak tips waar ze zou zijn. Als ze ergens ging lunchen met een vriendin, tot in de puntjes verzorgd, of op een avond uit in een duizelingwekkende jurk. Ze had haar favoriete journalisten en haar favoriete fotografen."

© Getty Images 

"De enige paparazzifoto's die er ooit van Meghan zijn genomen, zijn gemaakt toen net bekend was dat ze een relatie met Harry had, dat was gewoon nieuws. Omdat het mediateam van Kensington Palace weigerde een officiële foto vrij te geven, creëerden ze zelf de markt voor een foto van hen samen."

© The Royal Family

"Sindsdien wordt ze, bij al haar openbare bezoeken, bewaakt door het persteam van het paleis. Zelfs haar trouwfoto's werden gecontroleerd: er mocht slechts één fotoagentschap fotograferen in St. George's Chapel vorig jaar mei. Als gevolg daarvan kan Meghan vrij en blij als semi-burger leven in haar paleis. Ze komt en gaat waar en wanneer ze wil, zonder dat fotografen haar volgen."

© BSR Agency

"We weten maar heel weinig van het leven van Harry en haar in Londen, omdat ze het grootste deel van de tijd doorbrengen in hun luxe toevluchtsoord in Oxfordshire. Goed, ze houdt van Soho Farmhouse en ze schrijft op bananen, maar daarmee hebben we het ook wel gehad."

"De grootste inbreuk op haar privacy werd in gang gezet door Meghan zelf, door haar vrienden toestemming te geven met People magazine te praten over haar afschuwelijke relatie met haar vader. Ik heb twee maal het verzoek ingediend voor een gesprek met Meghan met Engelse royal correspondenten, zonder resultaat. Ondanks het feit dat ze zijn omringd door grote rijkdom en vele privileges lijken de jonge royals ten prooi te zijn gevallen aan de cult der slachtofferschap. Harry heeft het over zijn onzekerheid en stress en Meghan is het slachtoffer van 'global bullying', wat dat ook mag zijn."

© Getty Images 

Arthur geeft aan dat iedereen die een openbare rol heeft, te maken krijgt met trollen op social media. Hij stelt dat die negeren de beste aanpak is en dat trollen niet verward moeten worden met journalisten en fotografen die gewoon hun werk doen. "Meghan moet niet zo zeuren en dat geldt ook voor Harry," zegt Edwards, die niet is ontgaan hoe Harry is veranderd van een vrolijke man in een zuurpruim als het op de media aankomt.

© Hollandse Hoogte

"Ze zouden eens goed moeten kijken naar Harry's vader, de prins van Wales en zijn leuke vrouw Camilla, die meer vijandige pers over zich heen heeft gekregen dan welk ander lid van de koninklijke familie, inclusief Diana. Door gewoon hard te werken kan Camilla nu niet meer kapot en zal ze zeker koningin worden."

© BSR Agency

"Elke keer als ik Meghan op een werkbezoek moest fotograferen, was ze de ster van de show. Ze is briljant in haar omgang met mensen en is echt een royal ster. Ik kan alleen maar hopen dat deze nepoorlog met de media – die ze zelf zijn begonnen en die nu intenser is geworden door hun vriend Clooney – ten einde komt voor de belangstelling voor hen vervliegt. Kranten en websites zouden tenslotte ook simpelweg kunnen stoppen met hun werkbezoeken verslaan en ik weet niet of ze dáár blij mee zouden zijn."   

 

Openingsfoto © Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook