Donatella Versace ontwerpt tiara voor debutantes

Dit krijg je als je Boheems kristal, een Duitse opera, een Weens bal en een Italiaanse designer bij elkaar optelt.

Chique flonkers met een verwijzing naar een klassieker, je zou het niet zo snel zoeken achter Donatella Versace.

Donatella, dat is toch die ontwerpster van de diepe decolletés, krijsende kleuren en splitten tot kruishoogte? Jawel, maar in La Versace huist ook nog een prinsesje die het maar al te leuk vond om in samenwerking met Versace de officiële tiara te ontwerpen die de debutantes zullen dragen op het beroemde Operabal in Wenen, dat op 28 februari plaats zal hebben.  

Dit is 'm, 380 Swarovski-kristallen à la Donatella die 'm inspireerde op Wagners opera 'Das Rheingold' uit 1854. Die opera is het eerste deel van de vier die samen 'Der Ring des Nibelungen' vormen.

In een scène onthult zonlicht dat het goud verborgen ligt op de bodem van de Rijn. De rimpelingen van het water, gecombineerd met het verblindende zonlicht, is wat Versace inspireerde. Ze kent duidelijk haar klassiekers.

Het is voor de derde keer dat een bekende ontwerper zich op de tiara mag werpen. In 2017 begon Karl Lagerfeld de traditie, hij doopte hem 'Le Beau Danube Bleu'…

…en hij stond Hanna Gumpinger, die het bal opende, prima.

Vorig jaar was de eer aan Dolce & Gabbana. Die inspireerden hun ontwerp op een aria uit 'Figaro': "Giovani liete, fiori spargete” ('blije meisjes, strooi met bloemen').

En zo zag ie eruit met een debutante eronder. 

Het origineel dat Donatella ontwierp wordt geveild. De opbrengst van de veiling gaan naar Die Gruft, een opvangplek voor daklozen en naar Superar, waar mensen zonder te betalen met muziek bezig kunnen zijn.  

 

Foto's © Swarovski, Opera Ball Vienna

Laatste nieuws