Hertogin Kate noemde zichzelf naïef

En streeft naar de beste ontwikkeling voor kinderen in het onderwijs.

Lees ook

Hertogin Kate heeft ondertussen alweer drie kinderen en flink wat ervaring met het moederschap, maar toen ze net moeder was van haar eerste was het flink wennen. Volgens tijdschrift People noemde ze zichzelf naïef. 

LEES OOK: Hertogin Kate neemt familiefoto mee bij schoolbezoek

Tijdens een gesprek met onderwijs- en zorgprofessionals vertelde Kate over de beginperiode als moeder zijnde. 'Ik was erg naïef als ouder over hoe ontzettend belangrijk de eerste jaren zijn voor de verdere ontwikkeling van kinderen.' De onderwijs- en zorgprofessionals waar ze mee sprak, staan voor de aanpak van geestelijke gezondheidsproblemen op scholen en de bevordering van het welzijn van leerlingen.

Training

'Het is cruciaal dat iedereen die betrokken is bij die belangrijke tijd – leraren, ouders en verzorgers – het goed doen.' Hertogin Kate vindt het ook van belang dat alle leraren training krijgen om met geestelijke gezondheidsproblemen om te kunnen gaan en om die kennis door te kunnen geven aan ouders. 

Toespraak

Naast het gesprek hield de hertogin ook nog een toespraak en daarmee richtte ze zich vooral op de emotionele ontwikkeling van kinderen. 'Wat we hier allemaal vandaag hebben besproken, brengt echt de vitale rol aan het licht van leraren bij het ondersteunen van de geestelijke gezondheid van onze jongste kinderen. In de afgelopen acht jaar dat ik met goede doelen werk leer ik keer op keer van experts dat de oorzaak van zoveel hedendaagse sociale problemen zijn oorsprong vindt in de eerste jaren van iemands leven.'

BRON: PEOPLE, BEELD: BSR AGENCY

Laatste nieuws

Zie ook