Koningin Letizia grimlacht naar koolhydraten

De gastvrijheid van koning Mohammed kent geen grenzen.

Lees ook

Royal Spanje is op bezoek bij Royal Marokko en dat betekent voor koningin Letizia als koolhydratenmijder toch altijd even slikken bij het aanschuiven.

Koning Felipe en koningin Letizia waren ook in 2014 al eens op bezoek bij koning Mohammed – geografisch gezien de zuidelijke royal buurman – toen ook diens vrouw Lalla Salma nog in beeld was.

Van dat bezoek bestaat een hele serie waarop Letizia vol ontzag en lichtelijk geïntimideerd naar de enorme hoeveelheid goddelijk eten op tafel staart – deze is uit die reeks. Geen oogcontact maken met de carbs was haar tactiek die avond. 

Ditmaal was ze mentaal voorbereid, maar je ziet dat de koning van Marokko nog niets heeft ingeleverd op gastvrijheid. Kroonprins Hassan (15) was er ook weer bij, die is inmiddels al ruim twee jaar in training als troonopvolger. 

De Spanyals arriveerden in de vroege avond in Rabat, naast de welkomstceremonie was het galadiner het enige agendapunt. Letizia droeg een prachtige nieuwe Varela met een knipoog naar een abaya #DiplomaticDressing.

Felipe en Letizia werden door Mohammed afgehaald op het vliegveld…

…en ook Hassan was erbij. 

En voor het welkom ten paleize meldde een groot deel van familie zich, het meisje in het rood is Mohammeds dochter prinses Khadija. 

Voor dag twee staat een bezoek aan het mausoleum van koning  Mohammed V op het programma en verder bezoeken aan een tweede-kans-school, een meeting met Marokkaanse schrijvers die in het Spaans schrijven op de ambassade en een receptie met Spaanse expats in de Nationale Bibliotheek, voor ze alweer terugvliegen naar Spanje.

 

Foto's © PPE Agency, ANP, Moroccan Monarchy

Laatste nieuws

Zie ook