Oranjes: Salt, start-ups en scharrelondernemers

Het was wederom een zeer slappe week voor Oranje-spotters...

Sparen ze hun krachten voor de aanstaande wintersportvakantie in Lech? Hebben ze achter de schermen bergen verzet? We wéten het niet, maar de openbare Oranje-agenda hield wederom niet over #tweedeweekopeenrij.

MAANDAG

Koningin Máxima was als speciaal pleitbezorger van de Verenigde Naties in Jordanië om te kijken hoe de hele bevolking beter toegang zou kunnen krijgen tot financiële diensten. Ze had een drukke eerste dag met vergaderingen en  werkbezoeken rond Amman, waarbij ze vele kopjes sterke koffie ingeschonken kreeg: "Ik heb er geloof ik wel acht gehad”, zei Máxima in Salt.

De ontmoetingen met onderneemsters zijn op deze dagen altijd het leukst, qua wederzijdse vrouwenpower.

DINSDAG

Dag twee in Jordanië stond in het teken van besprekingen met onder andere minister-president Omar al-Razzaz, gouverneur Ziad Fariz en minister Mary Kamel Kawar…

…over verbetering van toegang tot financiële diensten en financiële zelfstandigheid van vrouwen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Queen Rania Al Abdullah (@queenrania) op

Er was ook nog een ontmoeting met koning Abdullah en koningin Rania van Jordanië. Die laatste is er normaal gesproken als de kippen bij om duizend kiekjes van zichzelf met bezoekers online te zetten, ditmaal kon er net ééntje af. Hmm.

Gelukkig zorgde Inspecteur Droogendijk voor een vrolijke noot, want we zijn er tenslotte niet voor de Serieuze Zaken des levens.

WOENSDAG

Koning Willem-Alexander was in Breda op bezoek bij coöperatie de Vrije Uitloop in Breda. In deze coöperatie kunnen mensen in een veilige omgeving hun parttime onderneming starten met behoud van hun uitkering.  

ZM ontmoette de initiatiefnemers van De Vrije Uitloop en sprak met hen over de ontwikkeling van de coöperatie en ambities voor de toekomst. Jörgen Raymann was er ook. En we mogen graag een praktisch plastic bakje suikerklontjes voor het staatshoofd zien staan. 

Aansluitend sprak Willem-Alexander met een aantal scharrelondernemers (zeg niet dat de RVD geen gevoel voor humor heeft) die ook een aantal van hun producten demonstreerden. De koning bracht het bezoek in zijn hoedanigheid als beschermheer van het Oranje Fonds and a good time was had by all. 

Prins Constantijn gaf een pittig interview aan het Financieel Dagblad, waarin hij aangaf dat het qua Start-ups allemaal wel wat zakelijker en praktischer mocht in Nederland. Kudos.

En prins Bernhard schaarde zich achter een nuttig nerdy initiatief: de Hackathon. Van die dingen. Die een mens doen snákken naar een tiaramomentje. 

DONDERDAG

We zijn niet de enigen die aan weekoverzichten doen, koning Abdullah van Jordanië doet dat ook. En daar dook Máxima in op, op 1.11. Geweldige soundtrack, ook!

VRIJDAG

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Brother time.

Een bericht gedeeld door Bernhard van Oranje (@bernhardvanoranje) op

En dit is dan wel weer adorable: de gebroeders Van Vollenhoven. Van links naar rechts prinsen Floris, Pieter-Christiaan, Bernhard en Maurits. Toch nog een leuke finale aan deze Oranje-week. 

 

Foto's © ANP, RVD

Laatste nieuws