Eva Jinek deelt emotioneel verhaal over borstvoeding

Het gelukkige gevoel na Pax's geboorte veranderde snel in frustratie en teleurstelling...

Helemaal in de wolken was presentatrice Eva Jinek toen ze afgelopen september beviel van zoontje Pax. Toch veranderde dat gelukkige gevoel al snel in flink wat frustratie en teleurstelling. En dat had alles te maken met het geven van borstvoeding. 

LEES OOK: Zwangere Xelly Cabau flauwgevallen

Bang

Eva vertelt dat ze haar kleine man maar al te graag aan de borst wilde leggen, maar dit door allerlei factoren niet van een leien dakje ging. "Een tandeloos babymondje is het zachtste en schattigste ding op aarde, tot het moment dat je een melkblaar hebt. Dan word je oprecht bang voor zo’n mondje. Pax wilde iedere 2,5 uur eten, 24 uur per dag, dag in dag uit. En de eerste maanden deed hij er per keer zo’n 40 minuten over’", vertelt Eva in haar blog. 

Geduld is een schone zaak

De presentatrice raakte vervolgens erg gefrustreerd, want waarom lukte het haar nou niet? Maar… geduld bleek in Eva's geval een schone zaak. Door het wat tijd te geven, lukte het uiteindelijk toch. "Het hield op pijn te doen en het werd steeds meer een plezier. Lichamelijk en geestelijk, op een manier die ik moeilijk vind te omschrijven. De omslag was compleet toen ik merkte dat ik ernaar verlangde, dat ik op mijn horloge keek om te zien of het alweer tijd was om Pax te voeden. Omdat ik er zin in had.’'

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Eva Jinek (@evajinekofficial) op

BRON: GRAZIA, BEELD: BSR AGENCY

Laatste nieuws