Gordon: ‘Ik ben nu vijf jaar single en dat doet me veel verdriet’

In de nieuwste Beau Monde vertelt hij over zijn koffietent en zijn liefdes.

Lees ook

Gordon houdt van horeca. Als klant én als uitbater van koffiesalons. Beau Monde draait een dagje mee met de beroemde barista. Hij drinkt zijn koffie flat white met havermelk, maar de champagnekurken vliegen ook door de zaak. Want: “Living the good life, dat is belangrijk.

tekst THEATIJSSEN foto’s HELENE WIESENHAAN haar & make-up BARBARAVAN MUNSTER

LEES OOK: Annelien Coorevits: 'Ik hou er niet van om met flessen champagne te spuiten'

Van zingende marktkoopman naar zingende koffietenthouder. Het is de carrière van Gordon Heuckeroth (50) in een notendop. Nadat hij als zanger, presentator, entertainer en jurylid zijn sporen verdiende, is hij nu al een paar jaar horeca-man. De twee vestigingen van zijn koffietent Blushing (de derde in Rotterdam werd vorig jaar gesloten) lopen goed en de plannen voor uitbreiding zijn in een vergevorderd stadium. Tijd voor een bakkie bij de horeca-baas.

Een begrip in eigen dorp

Dat Blushing Amsterdam al ruim drie jaar een succes is, had de geboren Mokummer niet kunnen bedenken toen hij startte met zijn eerste Blushing, in ‘hometown’ Blaricum. “Ik had daar een leeg bankgebouw gespot en dacht: wat zou dit een te gekke plek zijn voor een leuke koffietent. Ik bleek de allereerste te zijn die ervoor belde. Het stond al een halfjaar leeg! Toen ik vroeg of er horeca in mocht en de makelaar dat bevestigde, geloofde ik het bijna niet. Binnen drie maanden had ik alle vergunningen rond en na vijf maanden was de zaak open, op 6 juli 2014, mijn 46ste verjaardag. Inmiddels dus bijna vijf jaar geleden,” vertelt Gordon terwijl hij ondertussen meehelpt om wat bestellingen naar de juiste tafels te brengen: “The soup is yours? Lovely choice. Enjoy your meal!” Blushing werd in Blaricum al snel een succes. “Het is een begrip geworden. Een verzamelpunt van mensen die werken en koffie komen halen. Daar ben ik enorm trots op, dat was echt wat ik in mijn hoofd had.”

Van Wendy en Chantal tot Leonardo

Dat Blaricumse succes smaakte naar meer. “Een vriend van me kocht dit pand en vroeg of ik de horeca wilde doen. Ik kreeg de gelegenheid om Blushing Amsterdam te openen op deze unieke locatie. Ik dacht dat ik flauwviel. Het was een zwaar traject, maar ik ben zo blij dat ik het heb gedaan.” Niet helemaal vreemd dus dat er plannen zijn om halverwege dit jaar ook de franchisingkant op te gaan. “Mensen kunnen zich inschrijven en een vestiging kopen. Er zijn al vijftig geïnteresseerden.” Naast de gebruikelijke stroom toeristen komen er ook veel BN’ers in de Amsterdamse vestiging, zoals Wendy van Dijk, Chantal Janzen, Erland Galjaard en Dries Roelvink, al is Dries al een tijdje niet meer gesignaleerd. “Estelle Cruijff zit hier bijna elke ochtend,” aldus Gordon. “We hebben ook veel Amerikaanse sterren als klant gehad, die verblijven vaak in het Conservatorium Hotel. Als ik niet aanwezig ben, belt mijn personeel me: ‘Leonardo DiCaprio zit op het terras.’ Toch leuk om te weten! We maken er geen misbruik van, gaan niet stiekem foto’s maken.” Gordon vertelt dat er ook veel mensen komen die weten: dat is die tent van Gordon. “Als ik er dan ben, zie je ze opveren. Zo leuk. Natuurlijk ga ik dan naar ze toe en met ze op de foto. Dat is nooit een probleem.”

Onmogelijke liefdes

Zo goed als het met Gordon op zakelijk vlak gaat, zo bedroevend staat het er in de liefde voor. “Ik ben nu vijf jaar single en dat doet me veel verdriet. Ik ben een relatieman, hou van gezelligheid. Van mensen vertroetelen. Op dit moment kan ik mijn liefde niet kwijt, hoe frustrerend is dat? Het lijkt soms onmogelijk in mijn positie om een liefde te vinden. Ik weet niet hoe dat komt. Ik heb geen idee…”

De anonimiteit in

Gordons telefoon gaat: ‘Ja schat, ik zit even in een interview. (…) Oké schat, ik bel je zo. Doei.’ Hangt op en legt uit: “Mijn steun en toeverlaat, Patrick. We wonen al vier jaar samen. Na het auto-ongeluk in Griekenland is hij bij me blijven wonen. Hij is mijn ex en allerbeste vriend. Al dertig jaar. Onvoorwaardelijke liefde, we hebben alleen geen seks. We hebben beloofd elkaar nooit meer los te laten en er altijd voor de ander te zullen zijn.

"Ik heb vijf jaar bij SBS getekend, ik denk dat dat een mooie afsluiter is van mijn tv-carrière. Daarna hoeft het niet meer, dan heb ik een imperium opgebouwd waarmee ik mijn geld kan verdienen. En dan hopelijk de anonimiteit in, in Kaapstad. Misschien kan ik daar mijn geluk beproeven in de liefde, als het wat rustiger is. Zou mooi zijn toch?” Daar proosten we op. Met een kopje koffie natuurlijk

Meer lezen over Gordon? Het interview met hem staat in de nieuwe Beau Monde!

Laatste nieuws

Zie ook