Annelien Coorevits: ‘Ik hou er niet van om met flessen champagne te spuiten’

Ze vertelt over het leven als 'voetbalvrouw' en haar werk bij Temptation Island.

Lees ook

Hét guilty pleasure van tv-kijkend Nederland (en België) is ‘Temptation island’. Ook dit seizoen is Annelien Coorevits (32) de steun en toeverlaat van de deelneemsters. Een gesprek met de Vlaamse presentatrice over verleiding en haar leven als (anti-)voetbalvrouw. “Ik ga echt niet met champagne spuiten."

tekst JILL WAAS foto’s DARIO & MISJA styling DANIËLLE DINKGREVE haar & make-up STEFANIE LISABETH met dank aan THE JANE ANTWERP

LEES OOK: Miljuschka emotioneel over ziekte dochtertje

Kun je verklappen wat we dit jaar kunnen verwachten? 

“Nee, ik mag er helemaal niets over vertellen, alleen dat we weer vier sterke koppels hebben – ieder met z’n eigen verhaal – die de ultieme test willen ondergaan. Het wordt anders dan vorig seizoen, maar verdere details ga ik niet geven, dat zou het verpesten.”

Hoe deal je zelf met verleiding? Je man is profvoetballer (oud-international voor België, Olivier Deschacht, red.) en zo’n sterspeler krijgt vast veel aandacht? 

“We krijgen allebei veel aandacht, dus we zijn het wel gewend. Al is het bij ons nu wel wat gematigder, hij wordt veertig en ik ben begin dertig, dat is toch iets anders dan wanneer je net in het wereldje komt kijken als voetballer. Ik geloof ook niet dat de verleiding bij ons groter is dan bij andere stellen. Iedereen komt wel eens iemand tegen met wie het klikt. In het begin heeft hij dingen gedaan waarvan ik dacht: dat is niet juist, even weer normaal doen. Maar na al die jaren samen ben ik ervan overtuigd dat Olivier het bij een ander niet beter gaat treffen. Vind maar eens een vrouw die én op eigen benen staat én een goede moeder is én kan koken. Ik denk ook dat het goed is om tevreden te zijn met wat je hebt, in plaats van altijd maar op zoek te gaan naar iets beters. En om niet te veel bloot te geven van je privéleven, daarom praat ik ook niet graag over hem in interviews.”

Vind je het belangrijk om onafhankelijk te zijn?

“Zeker weten, ik wil ook op eigen benen kunnen staan. Olivier heeft wel eens gezegd: ‘Je hoeft van mij niet te werken’, maar dat is voor mij geen optie. Ik denk dat ik een leukere moeder ben als ik werk, en aan het einde van de dag iets te vertellen heb. Ik heb er altijd voor gevochten om te kunnen doen wat ik wil. Soms is dat lastig, want hij kan nu eenmaal weinig doen naast zijn topsport, dus de zorg thuis komt voornamelijk op mij terecht. Als ik drie weken van huis ben voor ‘Temptation’, moet ik heel veel regelen. Ik zorg dat er per dag een planning is voor de kinderen en dat de diepvries van tevoren vol ligt met eten. Ergens voel ik me dan wel schuldig dat ik de kinderen drie weken achterlaat. Maar mannen gaan ook naar het buitenland voor hun werk, waarom zouden wij dat niet doen? Ik denk dat wij vrouwen elkaar meer complimenten mogen maken, want er komt heel veel op onze schouders terecht – wij zijn écht het sterkere geslacht.”

Geen jetsetleven dus met vakanties op jachten? 

“Nee, ik geef daar helemaal niets om. Ik ga liever naar een leuk boetiekhotelletje in Spanje, waar we écht goed kunnen eten, of op een fijne, rustige plek tussen de wijngaarden in de Provence zitten. Ik wil niet het lawaai opzoeken en hou er niet van om met flessen champagne te spuiten. Door het ritme van Oliviers sport kunnen we ons ook helemaal geen excessen veroorloven; heftig feesten zit er niet in voor ons. Het scheelt ook dat wij altijd in België zijn blijven wonen, waardoor we nooit in de gekte zijn beland. Die enorme salarissen die je in het buitenland ziet, kennen wij hier niet. Hadden wij een jaar in Dubai gezeten, en ik had niet kunnen werken, dan was ik misschien ook wel gaan shoppen uit verveling.”

Aan welke luxueuze uitspatting geef je wél makkelijk geld uit?

“Aan lekker eten, wij zijn allebei heel culinair ingesteld. We zullen nooit zomaar naar een pannenkoekenhuisje gaan; ik haat het om geld uit te geven aan slecht eten. En als Olivier en ik samen een weekendje weggaan, zoeken we een écht goed hotel uit met een sterrenrestaurant.

Lees meer over Annelien in de nieuwe Beau Monde!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

By the best @stefanielisabeth #beaumondenl #miracles #falke #miraclesbyanneliencoorevits @thejaneantwerp

Een bericht gedeeld door Annelien Coorevits (@anneliencoorevits) op

Laatste nieuws

Zie ook