Britse hof woedend op Meghan: ‘Een koninklijke schande’

Hertogin Meghan heeft al enige tijd te maken met zware pesterijen en roddels, dat is niemand ontgaan.

Lees ook

Hertogin Meghan heeft al enige tijd te maken met zware pesterijen en roddels, dat is niemand ontgaan. Afgelopen week namen vijf van haar beste vriendinnen het daarom voor haar op in een interview met People. Het Britse koningshuis kan het gebaar echter niet waarderen en Meghan krijgt de wind van voren. 

LEES OOK: Hertogin Meghan kan maar beter nieuwe vrienden zoeken

Interview met vriendinnen

Aangezien het strikt verboden is om je als royal te bemoeien met roddels op social media, liet Meg haar vriendinnen het woord doen. “We maken ons zorgen om het effect van zoveel haat op Meghan en de baby. Niemand verdient het om een emotioneel trauma op te lopen, laat staan iemand die zwanger is,” vertelde een vriendin van de hertogin. In het artikel probeerden Megs vriendinnen de roddels uit de wereld te helpen. De Britse vorsten waren echter niet op de hoogte van het interview. Naar verluidt zijn ze er niet blij mee en noemen ze het 'een koninklijke schande'. 

Heftige gevolgen

Prinses Diana deed destijds iets soortgelijks toen het niet goed ging in haar huwelijk met prins Charles. Ze liet vrienden haar kant van het verhaal vertellen aan de media en werd hiervoor flink op de vingers getikt door het koningshuis. Toen Diana dit vervolgens nóg een keer deed, beviel koningin Elizabeth haar zoon een scheiding aan te vragen. De meeste koninklijke vrouwen halen het dus niet in hun hoofd om met de media te praten. 

BRON: MARIE CLAIRE, BEELD: BSR AGENCY

Laatste nieuws

Zie ook