Koningin Mathilde: ‘Elisabeth mag nog even jong blijven’

De Belgische royals zijn nog steeds niet gewend aan het feit dat de kroonprinses op kostschool zit.

Lees ook

Het is de wens van elke royal moeder, dus ook die van koningin Mathilde: dat haar dochter prinses Elisabeth voorlopig nog tijd en kans krijgt om haar eigen leven te leiden.

Elisabeth (17) studeert sinds afgelopen zomer aan het Atlantic College in Wales, waar ook koning Willem-Alexander zijn middelbare schooltijd heeft afgemaakt. Het is een school met een zeer internationale groep leerlingen, die zich buiten schooltijd ook maatschappelijk actief moeten tonen.

Voor Mathilde en het gezin is de afwezigheid van Elisabeth nog steeds wennen. "Het is een aanpassing voor iedereen in ons gezin," zei ze na afloop van haar bezoek aan Mozambique tijdens het persmoment.

"Maar ik vind het vooral een verrijking voor haar. Ze studeert met leeftijdgenoten van over de hele wereld. Ze kan daar eerst genieten van een normaal leven, wat ik echt belangrijk vind. Een privéleven. Laat haar daar maar van profiteren. Ze is nog jong." Dat haar dochter zich ook buiten school inzet (wat ze overigens ook in Brussel al deed), heeft haar steun en instemming. "Elisabeth engageert zich in veel domeinen. Ik moedig haar daarin aan."

Ook koning Filip mist zijn dochter, daar kan een door hemzelf geschilderd portret van Elisabeth niets aan veranderen. 

 

Foto's © BSR Agency

Laatste nieuws

Zie ook