5 x vegan hotspots in Nederland die een bezoekje waard zijn

Weer eens wat anders dan een normaal restaurant.

Lees ook

Veel mensen denken dat 'vegan' alleen maar groene blaadjes en water inhoudt, maar vegan food is zoveel meer! De eetwijze is populairder dan ooit en vegan food restaurants zijn hot and happening. Probeer daarom eens één van deze vijf vegan-hotspots in Nederland uit. 

LEES OOK: 5x sushi restaurants waar je een keer heen moét

1. Vegan Junk Food Bar

Je kunt hier terecht voor de lekkerste bitterballen, hamburgers en nuggets. Tip: bestel 'unicorn bread' als voorafje. Het blauwe brood met roze aioli is alleen al een feestje om naar te kijken. Het restaurant heeft meerdere locaties in Amsterdam.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door ⚡️Vegan Junk Food Bar⚡️ (@veganjunkfoodbar) op

2. Hagedis

Het biologische restaurant bevindt zich in Den Haag. Het is een hoog gebouw met een rustige sfeer. De kaart is gebaseerd op het seizoen en je kunt hier genieten van vegetarische, glutenvrije vegan- en kindergerechten. En oja, mocht je niet de deur uit willen: Hagedis bezorgt ook.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Restaurant Hagedis (@restauranthagedis) op

3. Juice by nature

Dit restaurant zit op een A-locatie in Amsterdam. Je kunt hier terecht voor ontzettend veel verschillende dingen. Zo serveren ze sappen, wraps, salade bowls, oats, soepen en granola bars. Een restaurant gerund door twee vriendinnen waar veel liefde voor het vak in zit.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Juice by Nature (@juicebynature) op

4. Mr. Stacks

Bij dit gezellige restaurant kun je genieten van pannenkoeken. En dan bedoelen we niet de basic bananenpannenkoek met blauwe bessen en honing. Nee, deze pannenkoeken zijn klein, maar van dik formaat en worden bedekt met bijvoorbeeld chocolade, kaneel, vers fruit, vegan crème of avocado. En het eten is insta-waardig. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mr. Stacks (@mrstacksams) op

5. Vurger

Deze burgerbar in Amsterdam-West is perfect voor een goedgevulde lunch tijdens een dagje shoppen. Deze hotspot serveert zes verschillende luxe home-made veganistische burgers en zijn 100% glutenvrij. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Vurger (@vurger.amsterdam) op

BRON: VOGUE, ELLEETEN, BEELD: ISTOCK, INSTAGRAM

Laatste nieuws

Zie ook