BAFTA Beauty! Hertogin Kate schittert op de rode loper

Bij twijfel altijd gaan voor glamour!

Lees ook

De uitreiking van de BAFTA's, de Britse filmprijzen, is een van de weinige echte glamourmomenten in de royal agenda van de hertogin van Cambridge, dus er komt altijd wel royal couture aan te pas.

Prins William is beschermheer van de BAFTA's en vrijwel altijd aanwezig bij de uitreiking. Voor Kate is het nog maar de derde keer dat ze haar opwachting maakt bij een BAFTA-gala.

In 2011 woonde ze een BAFTA Brits-to-watch-event in Los Angeles bij, maar die telt eigenlijk niet mee, hoewel haar jurk best dreamy was: heel licht lavendel, couture van Alexander McQueen. Eronder zilveren Jimmy Choo's, de oorhangers en armband kreeg ze voor haar huwelijk van haar schoonvader, kroonprins Charles.

Haar échte BAFTA-debuut maakte ze op de rode loper in 2017 in een Alexander McQueen die voor haar doen buitengewoon gewaagd was door de Bardot-halslijn. Erbij een paar perzikkleurige oorhangers in de categorie Big Bling van haarzelf en de Edinburgh Wedding Gift armband, die ze mocht lenen van de Queen.

In 2018 was hertogin Kate hoogzwanger van prins Louis, die smaakvol verpakt zat onder een groene Jenny Packham. Er was toen wat gedoe of ze niet eigenlijk zwart had moeten dragen. Smaakmaker van de look was de parure met diamanten en smaragden

Voor dit jaar koos ze een schitterende witte off-the-shoulder japon, van vermoedelijk Alexander McQueen…

…die beslist een showstopper was.

Ze heeft hem ook in het lichtroze, die droeg ze vorig jaar in november, naar het privédiner voor de 70ste verjaardag van haar schoonvader, kroonprins Charles. 

De oorbellen werden voor het laatst gespot bij prinses Diana, in 1997.

En de 'goddess dress' lijkt ook een geslaagde knipoog naar haar schoonmoeder te zijn.

En Karen Anvil kreeg een herkenningshallootje. Karen was degene die de leukste foto van Harry, William, Kate en Meghan maakte, toen die laatste als royal verloofde kerst vierde op Sandringham.

Om eerlijk te zijn: de filmsterren konden wel inpakken!

 

Foto's © BSR Agency, PA Images, Kensington Palace

Laatste nieuws

Zie ook