Wow: 97-jarige Iris Apfel tekent modellencontract

Iris Apfel gaat ervoor.

Lees ook

Als je de leeftijd van 97 jaar mag bereiken is dat al geweldig op zich, maar als je op die leeftijd nog een modellencontract mag tekenen is dat toch wel bizar. Icoon Iris Apfel kreeg het voor elkaar. Aan Women's Wear Daily vertelt ze erover.

LEES OOK: Wil je zien: de nieuwste couturecollectie van Addy van den Krommenacker

Iris is te herkennen aan haar korte witte kapsel, grote ronde bril, knalrode lippen en over-de-top kledingstijl. Je kunt zeggen wat je wilt, maar Iris' leven was en is allesbehalve saai. Drie jaar geleden was Iris nog het gezicht van een Australisch kledingmerk, er werd ooit een documentaire over haar gemaakt, in 2005 was er een tentoonstelling over haar te zien en ze heeft voor negen Amerikaanse presidenten het interieur ontworpen. 

Contract

Aan het magazine Women's Wear Daily vertelt Iris over haar nieuwe contract bij IMG, een van de bekendste modellenbureaus ter wereld. 'Super spannend, ik ben nog nooit vertegenwoordigd geweest door een agency. Wie had gedacht dat ik op 97-jarige leeftijd nog aan de slag zou gaan als covermodel?' vertelt ze lachend. 

Woordvoerder

Iris heeft nu wel een modellencontract getekend, maar volgens haar is het niet de bedoeling dat ze tussen de tientallen jaren jongere modellen gaat poseren tijdens modeshows. 'Dat zou gewoon belachelijk zijn. Hoe mijn job er wel zal uitzien, blijft nog koffiedik kijken. Hopelijk zullen we op de een of andere manier samenwerken of word ik een woordvoerder', laat het stijlicoon weten.

Geluk & genen

Als je foto's van Iris ziet zul je haar deze leeftijd niet geven en vraag je je waarschijnlijk meteen af hoe ze zo mooi en gezond oud blijft. Volgens Iris zelf ligt dat aan goede genen, maar ook aan geluk. 'Mijn vader is jong gestorven, maar mijn moeder heeft haar 100ste verjaardag nog gevierd. Verder heb ik niet bepaald een voorbeeldig leven geleid. Ik sport niet zo veel als ik eigenlijk zou moeten. Af en toe ga ik eens wandelen. Vroeger rookte ik ook 4 pakjes sigaretten per dag, maar dan ben ik 50 jaar geleden mee gestopt. Ik eet geen junk food en drink niet al te vaak.' 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Iris Apfel (@iris.apfel) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Iris Apfel (@iris.apfel) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Iris Apfel (@iris.apfel) op

BRON: WOMEN'S WEAR DAILY, BEELD: INSTAGRAM, BSR AGENCY

Laatste nieuws

Zie ook