Koningin Máxima praat mee over meer vrouwen aan de top in bedrijfsleven

Ze is er een groot voorstander van en praat er passievol over mee.

De Sociaal-Economische Raad (SER) organiseerde afgelopen week een bijeenkomst om meer vrouwen, kleur en diversiteit in de top van het Nederlandse bedrijfsleven te krijgen. Koningin Máxima is daar voorstander van en was daarom bij het evenement aanwezig. 

LEES OOK: RVD: 'Máxima volgt de regels'

Tijdens de bijeenkomst 'Culturele diversiteit in de top' gingen verschillende bestuurders, rolmodellen en experts met elkaar in discussie over hoe er meer mensen met migrantenachtergrond aan de top kunnen komen. 

Er werd veel gepraat over meer verbinding in organisaties. Enkele CEO's gaven ook een pitch over hoe zij verschil maken in hun onderneming met meer diversiteit. Ook gingen mensen met elkaar om tafel en daarbij schoof koningin Máxima ook aan om haar mening te delen. Ze praatte met verschillende vertegenwoordigers van bedrijven die zich al inzetten om mensen met een migrantenachtergrond op een hogere functie te krijgen. Ook hadden ze het over hoe mensen met een andere culturele achtergrond makkelijker door kunnen stromen naar een topfunctie.

'De koningin is bij de bijeenkomst aanwezig om ons een hart onder de riem te steken. Ze vindt dit een heel belangrijk onderwerp en wil daar graag bij zijn. Daar zijn we heel erg blij mee', vertelde SER-voorzitter Mariëtte Hamer trots tijdens de bijeenkomst.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Queen Máxima (@queen.maxima) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Queen Máxima (@maximaqueen) op

BEELD: BSR AGENCY

Laatste nieuws