Fiji Water-meisje klaagt bedrijf aan vanwege ongevraagd reclame maken

Maar het bedrijf is het er duidelijk niet mee eens.

Lees ook

Weet u 't nog, de Golden Globe Awards en het Fiji-watermeisje? Laatstgenoemde stond op bijna iedere foto en werd daardoor snel bekend. Het bedrijf Fiji Water vond dit wel handig en pakte zelf ook wat succes mee, maar daar was het meisje niet van gediend.

LEES OOK: De échte ster van de Golden Globes was het Fiji-watermeisje

Het lukte Kelleth Cuthbert, zoals het Fiji-meisje echt heet, tijdens de fotomomenten op de rode loper om bijna iedere ster te photobomben. Dat viel meteen op en al snel werd Kelleth zelf een beroemdheid op internet. Fiji Water vond dit natuurlijk hartstikke handig en wilde ook wat succes meepikken. 

Campagne

Fiji Water wilde volgens Kelleth een hele marketingcampagne opzetten door haar beeld te gebruiken. Volgens haar heeft ze daar helemaal geen toestemming voor gegeven. Kelleth kon destijds een document tekenen, zodat zij haar foto's konden gebruiken, maar voordat ze dat had gedaan, zag ze zichzelf al in de winkels.

Het bedrijf Fiji Water zelf laat aan E! News weten dat hier helemaal niets van waar is. ‘We hebben mevrouw Cuthbert een rijkelijke som uitbetaald. En we zijn er dan ook zeker van dat de rechter ons gelijk zal geven.’ Wanneer er uitspraak wordt gedaan is nog niet bekend.

BRON: E! NEWS, BEELD: BSR AGENCY, TWITTER

Laatste nieuws

Zie ook