Wow: dit Italiaanse dorp geeft jou geld om er naartoe te verhuizen

Als dit geen droom is.

Lees ook

Is het altijd al jouw grote droom geweest om naar het buitenland te verhuizen, maar ga je niet vanwege bijvoorbeeld je liefde, werk of geld? Dan is het moment aangekomen om je koffers in te gaan pakken, want het Italiaanse dorp Locana geeft je geld om daar naartoe te komen.

 

LEES OOK: Wauw: deze trouwlocatie in Italië huur je voor een prikkie

 

Het dorpje Locana ligt in de streek Piemonte en is dringend op zoek naar nieuwe inwoners. Om die reden geven ze je ook geld toe om daar naartoe te verhuizen. Het gaat hier niet om een paar honderd euro, maar je wordt bijna €9.000 rijker. Twee voorwaarden om te kunnen verhuizen: je moet een kind hebben en een jaarsalaris van minimaal €6.000.

 

Vergrijzing

 

Giovanni Bruno Mattiet, de burgemeester van Locana, probeert met de 'verhuizingsdeal' de vergrijzing tegen te gaan. In het dorpje overlijden jaarlijks namelijk ongeveer veertig mensen en er worden er ongeveer tien geboren. Aan CNN Travel vertelt de burgemeester er over. 'We willen vooral jonge mensen en professionals aantrekken die op afstand werken, of bereid zijn om hier een activiteit te starten. Er zijn tientallen gesloten winkels, bars, restaurants en boetieks die wachten op nieuwe mensen om ze te runnen.'

 

Geld 

 

Het is alleen niet zo dat je meteen beschikt over de €9.000 wanneer je naar het dorpje verhuisd. Het bedrag krijg je gespreid over drie jaar. Dat is eigenlijk niet zo erg, want je woont in Italië en hoeft je huis daar helemaal niet te verbouwen wanneer je aankomt. Gewoon genieten en rustig wachten op het geld dus. Dat is makkelijk verdienen, toch?

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Ufficio Turistico Locana (@ufficioturisticolocana) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Ufficio Turistico Locana (@ufficioturisticolocana) op

BRON: CNN TRAVEL, BEELD: ISTOCK, INSTAGRAM

Laatste nieuws

Zie ook