Thaise royals bezorgd om prinses Soamsawali

De eerste vrouw van koning Vajiralongkorn is met spoed opgenomen in het ziekenhuis.

Lees ook

Het gaat niet goed met prinses Soamsawali van Thailand (61). Ze is getroffen door een beroerte en met veel te hoge bloeddruk opgenomen in Chulalongkorn Hospital.

Soamsawali kampte ook vorig jaar al met gezondheidsproblemen. Ze was de eerste vrouw van de huidige koning Vajiralongkorn. Het was in 1977 een gearrangeerd huwelijk, geregeld door zijn moeder koningin Sirikit, tevens de tante van Soamsawali (oh dear…).

Vajiralongkorn schikte zich in het huwelijk met zijn nicht, maar was voor, tijdens en na het jawoord al samen met Sujarinee Vivacharawongse. Die zou zijn tweede echtgenote worden.

Toch zagen Soamsawali en Vajiralongkorn kans samen een gezonde dochter te krijgen, prinses ↑ Bajrakitiyabha. Ondanks zijn ontrouw – vele vrouwen passeerden in het paleis – bleven ze tot 1991 officieel getrouwd.

De Thaise koning heeft er een handje van om ex'en en hun gezamenlijke kinderen te verbannen. Dat gebeurde niet met Soamsawali en Bajrakitiyabha, die behoren nog altijd tot het Thaise hof en verrichten ceremoniële taken. Soamsawali laat hier vissen vrij, ter ere van haar 60ste verjaardag.

Het hof is voor Thaise begrippen buitengewoon openhartig over de gezondheid van de prinses.

 

Foto's © ANP, Thai Royal Family

Laatste nieuws

Zie ook