5 momenten waarop Meghan ieders hart stal

De hertogin van Sussex ligt vaak onder vuur, maar kan ook héél sympathieke dingen doen.

Lees ook

Omdat de hertogin van Sussex al vaak genoeg onder vuur ligt: vijf pareltjes van acties, #KindnessMatters

Er zijn weken waarin hertogin Meghan niets goed kan doen. Ze wil te veel, ze appt te vroeg, ze is te Amerikaans, ze verandert Harry teveel, ze is te uitgesproken, ze kan niet overweg met de hertogin van Cambridge, ze haat haar familie, ze is te bot in de omgang met het personeel – het houdt niet op, niet vanzelf.

Wat er van waar is, we zullen het nooit weten. Zoals het ook giswerk blijft hoe beperkt Meghan zich misschien wel voelt in haar nieuwe rol, waarin ze vooral niet buiten de lijntjes mag kleuren. Soms doet ze dat toch en áls ze het waagt, is het altijd even slikken, op een goede manier. Geselecteerd:  vijf momenten waarop ze ieders hart stal.

Iedereen hoort erbij

Haar inbreng zorgde voor een Royal Wedding waar de Windsors soms best van opkeken, maar die ook mikte op inclusiviteit, het gevoel van 'iedereen hoort erbij', op een redelijk casual manier.

Een van de mooiste en meest discrete manieren waarop ze dat toonde, was door bloemen uit alle Gemenebestlanden op haar bruidssluier te laten borduren.

 

Het was haar eigen idee, zelfs Harry wist er niets van en zowel hij als haar kersverse schoonfamilie waren zeer te spreken over het gebaar dat getuigt van begrip voor het belang om iedereen zich 'gezien' te laten voelen. Ook cute: haar 'something blue' was een stukje van de jurk die ze naar hun eerste date droeg. Leuk dat ze echt even nadenkt over dit soort dingen. 

Bananenbrood

Jetlag en een afgeladen dag achter de rug of niet, op de eerste avond van het officiële bezoek van de Sussexjes aan AustralIë dook Meghan de keuken van Admirality House in.

Daar bakte ze een bananenbrood dat ze de volgende dag meenam naar Dubbo, waar ze op de thee ging bij gezinnen die daar al vijf generaties lang het land bewerken. Ze bracht ook nog een doosje Royal Blend tea van Fortnum & Mason mee en zorgde dat wat er overbleef aan lekkernijen werd verdeeld onder buiten wachtende kinderen en – gasp – journalisten.

Hugs all around

Kinderen, hondjes, bejaarden, mannen, vrouwen, alle smaken ertussen, haar echtgenoot, medewerkers van een charity…

…Meghan is democratisch in het uitdelen van hugs. En daar is niets mis mee.

Surprise!

Meghan heeft veel van haar nieuwe imago te danken aan Clare Waight Keller van Givenchy. Die met Meg's bruidsjapon de toon zette, maar ook daarna de wat zakelijke smaak van La Sussex vertaalde naar zachtere en elegante kleding, die toch totally Meghan bleef.

In december verraste Meghan Claire door haar bij de British Fashion Awards – in een van haar jurken – de hoofdprijs uit te reiken "omdat ze internationaal leidt met visie en creativiteit, maar ook met ongelofelijke vriendelijkheid." Dán heb je echt goed begrepen hoe je relaties onderhoudt.

Bananenboodschap

Op werkbezoek bij One25 in Bristol, een liefdadigheidsorganisatie die steunt biedt aan (voormalige) straatprostituées vroeg Meghan om…

een viltstift…

…en schreef lieve dingen als 'You are special!', 'You are strong' en 'You are brave!' met hartjes op de bananen die in de 'snack bags' gingen die later zouden worden uitgedeeld aan de 'nachtvlinders'. Over mensen in hun waarde laten gesproken.    

 

Foto's © ANP, Getty Images, BSR Agency, Kensington Palace, The Royal Family

Laatste nieuws

Zie ook