Grimaldi’s: ‘Oude meuk mag naar het hotel’

Als Monaco of de familie Grimaldi kan worden gepromoot, zijn de Doorluchtige Hoogheden er altijd als de kippen bij.

Lees ook

Prins Albert en prinses Stéphanie van Monaco doen niet aan de Kringloop, die doneren oude spullen gewoon gul aan een hotel om er goede sier mee te maken.

Waar normale stervelingen oude meuk uitzoeken en deels naar de kringloop brengen, hebben royals meestal meerdere paleizen vol spullen en prullen die ze niet per se willen houden, maar waar anderen nog best leuk op kunnen cashen.

Prins Albert, prinses Caroline en prinses Stéphanie doneerden gulhartig wat niet al te waardevolle items waar hun vader wel eens naar had gekeken voor de naar prins Rainier genoemde suite in Hôtel de Paris.

Albert en zijn jongste zus rukten bovendien persoonlijk uit voor de opening…

… Steph met haar kenmerkende grimlach.

Het Hôtel de Paris Monte Carlo heeft sinds 2017 al een Princess Gracia suite, voor wie eens à 39.200 euro wil soezen tussen wat parafernalia van de prinses.

En daar is nu – het was welhaast onvermijdelijk – een Prince Rainier III Suite bijgekomen.

Zelfde principe: peperduur, zeer exclusief, eigen terras met infinity pool en uitzicht over het belastingparadijs…

… inclusief het Casino.

De 'villa op het dak' is de grootste suite van het paleishotel en telt 600 vierkante meter. Het decor bestaat uit foto's, schilderijen, beelden en 'persoonlijke objecten' van de vader van prins Albert en prinses Stéphanie, die ze hebben gedoneerd voor de inrichting. 'Circulaire economie op zijn prinselijks', zullen we het maar noemen. 

 

Foto's © BSR, Palais Princier

Laatste nieuws

Zie ook