Gigi Hadid aangeklaagd door paparazzi

En dit is niet de eerste foto waarbij ze dat doet.

Lees ook

Gigi Hadid plaatste in oktober een foto van zichzelf op Instagram, wat ze eigenlijk bijna iedere dag doet. Alleen deze keer had ze niet bij de foto geplaatst wie hem had gemaakt. Toendertijd werd er al moeilijk over gedaan en nu wordt ze ervoor aangeklaagd. 

LEES OOK: Prada verkoopt bizar duur wit T-shirt

Eerst leek er niets aan de hand, maar toen het New Yorkse bedrijf X-Clusive Lee zag dat z'n naam niet onder de foto stond en ze de foto had geplaatst zonder toestemming, kwam er een discussie. Het bedrijf heeft er zelfs een proces van gemaakt wegens schending van auteursrechten. Ze beweren dat Gigi de foto zonder toestemming heeft gekopieerd en geüpload naar haar eigen social media.

Opzettelijk

Gigi heeft de foto snel verwijderd nadat erover werd geklaagd. Toch was de foto al wel goed voor meer dan anderhalf miljoen likes. Volgens het bedrijf deed Gigi dit opzettelijk, maar ze wist wel dat het haar juridische problemen kon opleveren. In 2017 was Gigi namelijk al bij een rechtszaak betrokken die over auteursrechten ging. Fotograaf Peter Cepeda beschuldigde haar toen ook van het plaatsen van een foto zonder zijn toestemming.

X-Clusive Lee laat verder weten dat topmodel Gigi meer dan vijftig foto's op haar Instagram heeft staan zonder dat ze daarbij de auteur vermeldt. Wat de gevolgen van deze aanklacht zullen zijn is nog niet bekend.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Gigi Hadid (@gigihadid) op

BEELD: BSR AGENCY

Laatste nieuws

Zie ook