Prinses Madeleine schrijft kinderboek

En ze is niet de enige royal die in de pen kroop voor de kids.

Lees ook

Het hing al even in de lucht en nu is het bevestigd: in juni komt het eerste kinderboek van prinses Madeleine van Zweden uit.

Het werkje gaat 'Stella and the Secret' heten. "We hopen dat het kan bijdragen tot gesprekken tussen kinderen en ouders over moeilijke dingen, zoals grenzen stellen, rechten van kinderen en hoe je deze situaties aanpakt," zo zegt de prinses, die het als schrijver bij 'Madeleine Bernadotte' houdt.

Het kinderrechtenthema van het boek past bij het werk dat Madeleine al jaren doet voor de World Childhood Foundation en dient kinderen te helpen om voor zichzelf op te komen. Ze schreef het samen met Karini Gustafson-Teixeira waar ze al jaren mee werkt en met Marie Oskarsson, een journalist die al meer dan 25 boeken heeft geschreven. De illustraties zijn van Stina Lövkvist. Alles bij elkaar nog een heel team voor een dun kinderboekje.

Madeleine is overigens niet de eerste royal die een kinderboek pende. Prinses Laurentien leverde onder andere Mr. Finney af… 

.. Sarah, hertogin van York, betaalde een deel van haar schulden af met de inkomsten van Budgie de Helikopter en de bijbehorende merchandise…

…en prins Charles schreef een kinderboek dat zich afspeelt in zijn geliefde Schotland. 

  

Foto's © Kungahuset, HRH princess Madeleine, Querido, Bloomingdales, The Royal Collection

Laatste nieuws

Zie ook