Kensington Palace in de strijd tegen haatcomments social media

En dat is nog lastiger dan gedacht...

Lees ook

Er worden dagelijks veel seksistische, racistische en kwetsende berichten op social media geschreven die op hertogin Kate Middleton en hertogin Meghan Markle zijn gericht. Er wordt iedere dag van alles gedaan om dit tegen te gaan, maar het blijkt lastiger dan gedacht.

LEES OOK: Huh, heeft de Queen kritiek op haar regering?

Het blijkt dat het personeel op Kensington Palace iedere week dan ook uren bezig is om deze berichten te verwijderen van het internet. Volgens tijdschrift Hello! is het schriftelijke geweld niet alleen gericht op hertogin Kate en Meghan, maar ook op alle mensen die positief over de royals schrijven.

Monitoren

Dit probleem wordt groter en groter en daarom heeft Kensington Palace nu hulp gevraagd aan Instagram zelf. Dit kan al sommige problemen oplossen, maar lang niet alles. 

'We monitoren al vanaf het begin de comments op sociale media. We kunnen bepaalde woorden blokkeren, maar daar wordt creatief omheen gewerkt door gebruikers. Ieder geval van dreiging met geweld wordt aangegeven bij de politie, gebruikers worden geblokkeerd. Het is arbeidsintensief en tijdrovend, maar er is geen andere manier is om het te controleren' aldus Kensington Palace in een verklaring. Een lastig en groot probleem dus voor iedereen die hier aan meewerkt.

BRON: HELLO!, BEELD: BSR AGENCY

Laatste nieuws

Zie ook