Yay, Princess Diaries III in de maak!

Laat het faux hermelijn en de kristallen maar doorkomen!

Lees ook

Goed nieuws voor de liefhebbers van royal schmalz en edelkitsch: koningin Clarisse Renaldi en kroonprinses Mia van Genovia werken aan deel 3 van 'The Princess Diaries'!

Academy Awards zullen de 'Princess Diaries' films niet winnen. Maar elke zelfrespecterende liefhebber van kitsch, romantiek en tiara's zal er toch al heerlijk in hebben gezwelgd. Mary Poppins als de koningin van Genovia. Het kasteel van Genovia, dat eruit ziet als een golfresort van Donald Trump. En Anne Hathaway, voor ze onuitstaanbaar werd. What's not to like?

In deel een ontdekte Mia dat ze prinses is en qua opvolging aan de bak moet. En ook onmiddellijk een partner moet zien te vinden teneinde de opvolging te zijner tijd aan over te kunnen dragen.

via GIPHY

Ze krijgt meteen een masterclass protocol van Julie Andrews, waar een hele generatie meisjes zedig door leerde zitten, beeldig leerde wuiven ('met een losse hand, alsof je een lamp indraait') en fatsoenlijk thee leerde drinken. Dol!

via GIPHY

En koningin Clarisse bood bovendien levensadviezen die zich konden meten…

via GIPHY

… met die van Cousin Violet in 'Downton Abbey'.

Deel twee van de 'Princess Diaries' draait om de Royal Verloving: Mia is in love, maar er zijn uiteraard vele obstakels voor het dreamy jawoord kan worden gegeven.

En nu is er goed nieuws voor de liefhebbers: Anne is sinds ze moeder is een stuk beter te verteren en heeft bevestigd dat 'Princess Diaries III' is de maak is: "Er is een script, er is een productieteam, Julie Andrews wil weer meedoen, ik ben blij," zegt ze. "Maar ik wil dat het perfect wordt."

Qua verhaallijn lijkt het voor de hand te liggen dat Clarisse met pensioen gaat en Mia als koningin zal worden gekroond. We voorzien mijlen faux hermelijn en een enorme bestelling bij Swarovski…

via GIPHY

…en we kunnen niet wachten!

 

 

Foto's © BSR Agency, Disney

Laatste nieuws

Zie ook