Beter laat dan nooit: prins Philip zegt sorry

De prins was geschokt, maar niet zó geschokt dat hij niet de volgende dag alweer in een verse Landrover rondreed.

Lees ook

Het duurde even, maar prins Philip, de man van de Queen, heeft alsnog zijn excuses aangeboden voor het auto-ongeluk dat hij vorige week veroorzaakte.

Dat blijkt uit een brief van de prins aan het slachtoffer, Emma Fairweather. "Het spijt me heel erg voor mijn aandeel in het ongeluk," aldus Philip.

"Ik was erg geschokt na het ongeval, maar ben blij dat niemand ernstig gewond is geraakt. Na afloop hoorde ik wel dat u een gebroken arm had, dat spijt mij heel erg." De prins was overigens niet zo geschokt dat hij niet een dag na het ongeluk alweer een verse Landrover liet afleveren om zonder zijn autogordel in te gaan rijden.

De prins (97) geeft in zijn brief aan dat hij de auto waar Fairweather in zat niet had gezien door de laagstaande zon. "Ik wens u een voorspoedig herstel na deze stressvolle ervaring”, besluit Philip zijn excuus. In gesprek met de Sunday Mirror over de brief, die vier dagen na het ongeluk op de mat viel  zegt Fairweather blij te zijn met het (late) excuus van de prins. "Ik vond het erg leuk dat hij gewoon afsloot met 'Philip', in plaats van zijn formele titel. Ik was blij verrast door dat persoonlijke tintje."

 

Foto's © BSR Agency

Laatste nieuws

Zie ook