Piemel Alert! Gravin Alexandra moet éven wegkijken

Elk koningshuis heeft zijn eigen gekkies in de aanhang.

Lees ook

Het heet 'winterbaden', het schijnt heel gezond te zijn en je draagt een muts en schoenen. Maar niet noodzakelijkerwijs badkleding, ontdekte gravin Alexandra.

Alexandra, gravin van Frederiksborg, is de eerste vrouw van prins Joachim van Denemarken en de moeder van zijn oudste twee kinderen, prins Nikolai en prins Felix. In 2005 gingen ze uit elkaar, maar ze zijn goed gescheiden en beiden betrokken ouders.

Bij de scheiding leverde ze haar titel prinses in en kreeg ze als nieuwe titel die van gravin. Ze hertrouwde Martin Jørgensen in 2007, dat huwelijk liep in 2015 stuk. Sindsdien lijkt ze vooral van haar vrijheid te genieten: ze werkt, ze trekt haar eigen plan en heeft uit zichzelf aangekondigd vanaf juli 2020 van de toelage af te zien die ze sinds haar scheiding van het hof krijgt. Prins Felix (links) wordt dan achttien en ze is van plan in haar eigen onderhoud te voorzien.

Hoe ze dat precies gaat doen is schimmig: voor haar huwelijk werkte ze in Sales en Marketing. Momenteel werkt ze regelmatig voor de universiteit van Indiana, maar is ze vaak genoeg in Denemarken om zich om haar zonen te bekommeren en in Skagen te gaan winterzwemmen.

Waarbij een mijnheer zijn zwembroek vergeten bleek. Het getuigt van zelfvertrouwen om in ijskoud water je klokkenspel (of wat daar dan nog van over is) te laten dobberen…

…maar de gravin kon er wel om lachen.

WAARSCHUWING: BLOTE MENSEN IN BEELD

Hier een filmpje van het winterzwemmen. Het was een hele happening en de mijnheer plonsde zo te zien ook nog rond met een camera. Elk koningshuis heeft gekkies in de aanhang…

 

Foto's © BSR Agency

Laatste nieuws

Zie ook