De 10 domme bontjes van de Windsors

Als kozak op werkbezoek, je moet het maar kunnen.

Lees ook

Oké, het is buiten niet zomers, maar er is ook zeker geen sprake van Siberische toestanden. Dus om nu binnen een enorme bontmuts op te houden, dat gaat ook wel wat ver, zelfs voor een koninklijke hoogheid.  

Prinses Alexandra (82), een volle nicht van de Queen, heeft haar uitstraling niet mee. Ze kijkt altijd alsof mensen verrukt moeten zijn dat ze het zich verwaardigd hen met een bezoek te vereren.

Het valt d'r niet echt kwalijk te nemen, ze groeide op binnen de koninklijke familie, in een tijd waarin de Windsors nog onaantastbaar waren en niet, à la William en Harry, voortdurende leegliepen over hun gevoelens en met een Essex-accentje spraken om maar een beetje normaal over te komen.

Het pleit voor Alexandra dat ze haar nicht nog altijd vertegenwoordigt bij werkbezoeken. In die hoedanigheid was ze dan ook in het Royal Star and Garter Home in Surbiton dat 103 jaar bestaat. Waarbij ze binnen haar kolossale bontmuts ophield. Wat toch een béétje het effect had van Marie-Antoinette die een encounter met het plebs niet helemaal vertrouwt en elk ogenblik wil kunnen vertrekken.

Dat bontmutsen niet meer van deze tijd zijn, daar heeft geen Windsor zich al ooit iets van aangetrokken, kijk maar naar deze domme bontjes in de Fur Wall of Shame: Editie Engeland.

Koningin Elizabeth…

…heeft een kast vol bont. 

Camilla, hertogin van Cornwall, bezit ook bontmutsen.

Kate en Pippa, voorheen de gezusters Middleton, kennen geen gêne als het op bontmutsen aankomt.

Prinses Eugenie en haar moeder Sarah, hertogin van York zijn niet bontvrij.

Prinses Micheal van Kent en koningin Victoria koestert haar kozakkenmodel vanwege haar 'Russische roots', iets waar koningin Victoria ook over kan meepraten. 

En ook prinses Anne houdt op haar eigen speciale manier van dieren. Oh dear. 

 

Foto's © The Royal Family, The Royal Collection, Windsor Horse Show, BSR Agency

Laatste nieuws

Zie ook