Circus Monaco: prinses Stéphanie pakt haar momentje

Hare Doorluchtige Hoogheid houdt er controversiële standpunten op na.

Lees ook

In Monaco heeft de afgelopen dagen het 43ste Monte Carlo International Circus Festival plaatsgehad. Prinses Stéphanie is daar beschermvrouw en voorzitter van en sloeg geen momentje zaagsel over. Hoe pakte ze het aan?

Hare Doorluchtige Hoogheid is een groot circusfan, niet alleen van deze vorm van entertainment, maar ook van de artiesten. In haar wilde jaren liep ze weg met een olifantentemmer en had een bliksemhuwelijk met een trapezemedewerker. Als voorzitter beoordeelt ze samen met een jury welke van de 150 artiesten brons, zilver en goud in de circuskunsten krijgen.  

Ze heeft het een beetje moeilijk met de groeiende weerstand tegen dieren in het circus want ze is dol op allebei, maar heeft zich toch uitgesproken in Monaco-Matin: "Het circus zonder dieren is als een opera met playback."

Er is zelfs een hele lijst met argumenten vóór opgesteld en giraffen, leeuwen, olifanten en anderen vertonen dus gewoon hun kunstjes, tegen de tijdgeest in. 

Of dit soort fotomomentjes past bij positieve beeldvorming rond circusdieren is de vraag. What else?

Prinses Stéphanie poseerde met een horrorclown…

…en met haar kinderen: Pauline in haar huispyjama, Louis in het pak en Camille in het zwart-wit. 

De volgende avond droeg Pauline een wel zeer onthullend topje en koos Camille voor roze en zwart.  

Ook Stéphanie's broer prins Albert ging een avondje mee. Hij loopt hier gearmd met zijn nichtje Pauline, Stéph rukte uit in oogverblindend wit en haar aanstaande schoondochter was eveneens uitgenodigd: Marie Hoa Chevallier loopt links, met een spannend decolleté. Louis en zij gaan deze zomer trouwen. Laten we hopen dat de moeder van de bruidegom haar eigen olifanten (ze heeft er twee gered uit een dierentuin, die wonen achter Alberts buitenhuis) thuis zal laten.  

 

Foto's © BSR Agency

Laatste nieuws

Zie ook