Alles wat we tot nu toe weten van Songfestivalkandidaat Duncan Laurence

Wist jij dat hij het zo ver schopte in TVOH?

Al een tijdje zat iedereen vol spanning af te wachten wie Nederland dit jaar ging vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv. Toen afgelopen maandag bekend werd gemaakt dat dat Duncan Laurence gaat worden werd het toch even stil op de redactie. 

LEES OOK: Nederlandse artiest Songfestival staat vast

Nederlandse zanger en pianist Duncan Laurence (24) komt uit het Zuid-Hollandse dorp Hellevoetsluis. In 2013 begon hij aan de Rockacedemie in Tilburg en daar rolde zijn band 'The Slick and the Suited' uit. De band heeft onder andere opgetreden in het voorprogramma van Berget Lewis en Jett Rebel.

TVOH

In 2014 deed Duncan auditie voor The Voice of Holland. Hij schopte het tot de halve finale en verloor uiteindelijk van O'G3NE en Romy Monteiro. Wel werd hij toen al de verrassing van het seizoen genoemd.

Na dat grote avontuur nam hij een debuutsingle op, die hij samen met zijn TVOH coach Ilse De Lange schreef. Dit leidde tot een soloproject en een contract als songwriter bij Sony ATV. 

Ontwikkeling

Na zijn deelname aan TVOH leek hij compleet van de radar te zijn en hoorden we bijna niets meer van hem. Duncan bleek te zijn vertrokken naar Stockholm en Londen en ontwikkelde zich als liedjesschrijver. Ook schreef hij mee aan een nummer voor de K-pop band TVXQ en voordat hij het wist kwam dit nummer op de eerste plaats in elf landen. Tegenwoordig werkt hij als zangleraar in Tilburg en Amsterdam en maakt hij een debuutalbum. 

Het nummer waarmee we hopen dat Duncan gaat winnen, wordt 7 maart bekend gemaakt. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door ?????? ???????? (@itsduncanlaurence) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door ?????? ???????? (@itsduncanlaurence) op

BEELD: INSTAGRAM, ISTOCK

Laatste nieuws