Emile Ratelband heeft geen hekel aan homo’s

Emile zegt dat zijn woorden uit hun verband zijn gerukt

Lees ook

Emile Ratelband begrijpt niet goed waarom er zo'n ophef wordt gemaakt over uitspraken die hij maandag over homo's deed in een uitzending op Omroep Flevoland. Volgens hem zijn zijn woorden uit hun verband gerukt en moet je die alleen in de context zien.

LEES OOK: Abbey Hoes: 'Als je mijn vertrouwen beschadigt, komt dat niet meer goed'

Ratelband stelde in een interview dat homoseksualiteit min of meer onnatuurlijk is omdat het volgens hem de taak van mensen is om zich voort te planten. Homoseksualiteit zou daarom niet iets menselijks en "niet gezond" zijn.

De positiviteitsgoeroe geeft toe dat zijn woorden misschien "verkeerd zijn strot uit kwamen", maar benadrukt dat hij helemaal niets heeft tegen homo's. "Iedereen hoort wat hij of zij wil horen. Ik zeg niet dat homo's viezeriken zijn", zegt Ratelband tegen BuzzE.

Geen spijt

"Ik heb helemaal geen hekel aan homo's", vervolgt hij. "Ik heb juist heel veel vrienden die homo zijn. Ik begrijp niet waarom mensen zo kwaad zijn. Ik heb er ook absoluut geen spijt van."

De woorden van Ratelband leverden hem dinsdag veel kritiek op. Zo noemde homobelangenorganisatie COC hem een "zielige aandachttrekker".

BRON: PANORAMA, BEELD: ANP

Laatste nieuws

Zie ook