Rick Brandsteder: ‘Ik vond feesten en achter de meisjes aan belangrijker dan wat dan ook’

'Door dat wilde leven gooide ik er met de pet naar bij voetbal.'

Naar eigen zeggen heeft ‘Temptation island’-presentator Rick Brandsteder (34) een ruig leven achter de rug. “Johnny de Mol zegt dat hij alles heeft gedaan wat God verboden heeft. En ik heb daar nog het een en ander bij verzonnen.”

Productie & tekst NICOLE GABRIËLS foto’s ESTER GEBUIS styling TOMMY DRIESSEN visagie MARIJE ROSENBACH

LEES OOK: Zien: Sylvia Geersen toont nieuwe liefde

Als je iets zou kunnen veranderen aan jezelf, wat zou dat zijn? 

“Hier weet ik iets te snel het antwoord op: vaker nee zeggen. Ik hou van gezelligheid, van lekker eten met vrienden. Van reizen en het avontuur opzoeken. Ik heb al een druk schema en als je dan in je vrije tijd ook nog het liefst buiten de deur vertoeft, kun je je afvragen of je wel genoeg tot rust komt. Ik heb er lichamelijk nog geen last van, terwijl ik in een gemiddelde week toch maar twee avonden thuisblijf. Minder de hort op en vaker nee zeggen, dat mag best mijn doel worden.”

Waarvan heb je spijt?

“Ik kan honderdduizend dingen noemen. Spijt hoort erbij en maakt je sterker. Zo leer je om de volgende keer beter te handelen. Van mijn achttiende tot mijn eenentwintigste vond ik feesten en achter de meisjes aan belangrijker dan wat dan ook. Ik rookte sigaretten en stickies, dronk biertjes. Door dat wilde leven gooide ik er met de pet naar bij voetbal. Ik heb geen kraakbeen meer in mijn knie en zal nooit meer kunnen voetballen. Had ik het rustiger aangedaan buiten het veld, dan had ik nog veel langer van het voetbalspel kunnen genieten. Maar daar koos ik niet voor, omdat ik van spanning hou. Van hoogte- én dieptepunten in mijn leven, in plaats van een vlak en kabbelend bestaan.”

Wat is je grootste angst in het leven?

“De mensen verliezen die dicht bij me staan. Mijn familie en vrienden. Mijn moeder zegt wel eens: ‘Ik word duidelijk ouder, ik vergeet alles.’ Aan mijn vader merk ik ook dat hij het rustiger aan doet. Een boekje leest, muziek luistert vanuit zijn stoel en vaker een paar weken naar Spanje gaat om het leven te vieren. De tijd vliegt voorbij, dus geniet!”

Welke kwaliteiten bewonder je in vrouwen? 

“Mijn relatie is nog niet zo lang over. De breuk is jammer en verdrietig, maar uiteindelijk is het beter zo. Ik vind humor leuk in een vrouw, en dat ze haar eigen boontjes weet te doppen. Maar ik hou ook van het ouderwetse zorgzame… Een moderne vrouw met ouderwetse ‘klanken’ vind ik fantastisch. Dat ze huiselijk en knus is. Ik ben niet de makkelijkste man en zoek iemand die mij ruimte geeft, maar me op z’n tijd ook aan mijn haren terug kan trekken.”

Wat zie je als je in de spiegel kijkt?

“Een man die veel avonturen heeft beleefd. Eentje die een ruig leven achter de rug heeft en nogal eens in de lampen hing. Johnny de Mol hoor ik wel eens zeggen dat hij alles heeft gedaan wat God verboden heeft. Ik heb er nog wat bij verzonnen, haha. Ik ben 34 en hoop dat de komende 34 jaar net zo plezierig verlopen.”

Laatste nieuws