Prinses Mako heeft nog altijd trouwplannen

De royal verloofde heeft zijn financiële problemen opgelost, alles ligt weer open. Banzai!

Lees ook

Nou, dat is verrassend: het lijkt erop dat prinses Mako (27) alsnog zal gaan trouwen met haar eerder in ongenade gevallen vriend Kei Komuro (27).

Even recapituleren: Mako en Komuro maakten nogal halsoverkop hun voornemen om te trouwen bekend. Opwinding alom, tot bleek dat er in Kei Komuro's familie een financieel dispuut was tussen zijn moeder Kayo en haar ex-vriend, die het geld terug wilde dat hij voor haar zoons studie had geleend.

Dit lijkt iets wat de tortels snel hadden kunnen afhameren, maar dit is het Japanse hof waar alles rimpelloos, smetteloos en foutloos moet verlopen. Komuro had een vlekje, Mako schrok zich wezenloos, het huwelijk werd in februari 2018 haastig uitgesteld.

Toen de royal verloofde ook nog eens in Amerika ging studeren, gingen royaltywatchers ervan uit dat de relatie als een nachtkaars zou uitgaan. Beide partijen zouden zonder gezichtsverlies kunnen zeggen dat ze uit elkaar waren gegroeid, om afzonderlijk verder te gaan met de rest van hun leven. Kumoro heeft echter verrassend genoeg een statement gegeven waaruit het tegendeel blijkt.

"Ik kan bevestigen dat alle financiële problemen zijn opgelost," aldus Kei Komuro. "Het spijt me dat ik veel mensen last heb bezorgd door er eerder niet duidelijker over te zijn. Ik ben dankbaar voor de steun van de voormalige verloofde van mijn moeder en hoop dat hij begrip voor de situatie heeft." Verder meldt hij dat de huwelijksplannen onveranderd zijn en dat er 'maatregelen zijn genomen om herhaling van problemen in de toekomst te voorkomen.'   

Dus, alsnog een royal wedding in Japan? Nou, even geduld, alles moet daar wijken voor de inhuldiging van keizer Naruhito eind april en de festiviteiten daaromheen in oktober. Als er al getrouwd wordt – Mako heeft nog niets van zich laten horen – dan zal dat vermoedelijk pas aan het einde van het jaar gebeuren.

Lees meer: 

 

Foto's © ANP

Laatste nieuws

Zie ook