Catherine Deneuve’s Yves Saint Laurent garderobe te koop

Het is even sparen, maar dan heb je wel wat.

Franse actrice Catherine Deneuve (75), die al tientallen jaren Yves Saint Laurent draagt, gaat haar garderobe verkopen in veilingshuis Christie's. Catherine werd jarenlang door de ontwerper gekleed, zowel voor als achter de schermen.

LEES OOK: Opgelet: dit Chanel-item wil iedereen in 2019 bemachtigen

Catherine is een echte filmster en raakt als icoon nooit uit de mode. In 1965 werd ze op 22-jarige leeftijd uitgenodigd om de koningin te ontmoeten. Voor die gelegenheid wist ze niet wat ze moest dragen, maar haar toenmalige echtgenoot schoot te hulp en benaderde Yves Saint Laurent. Hij maakte een lange witte jurk voor Catherine en dat was het begin van een lange professionele samenwerking, evenals een persoonlijke vriendschap tussen de twee. 

Outfits

Er worden binnenkort verschillende outfits verkocht die Catherine ooit heeft gedragen. Tijdens de Oscars in 2000 droeg ze een metallic, gouden, fluwelen avondjurk. Deze wordt waarschijnlijk te koop gezet voor zo'n €2.000 à €3.000. Weer een andere fluwelen jurk met luipaardprint en een riem uit de herfst/wintercollectie van 1992 kun je kopen voor meer dan €1.000. En mocht je nou écht fan zijn van Catherine, dan kun je al je geld uitgeven aan een smoking. Deze werd in 1982 speciaal voor de Franse actrice gemaakt, voor €1.000 à €1.500 is deze van jou. Een koopje is het niet, maar je hebt wel hét pak van Catherine Deneuve in je kast hangen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht dat is gedeeld door @medora2014 op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht dat is gedeeld door @toujoursdeneuve op

BEELD: BSR AGENCY, INSTAGRAM

Laatste nieuws