Shocking: deze namen worden gebruikt om ongezien suiker in je eten te stoppen

Het is januari en sommigen van ons hebben vanaf begin deze maand het goede voornemen om gezonder te gaan eten. Helemaal goed, natuurlijk. Alleen worden we in de supermarkt vaak door fabrikanten voor de gek gehouden.

Lees ook

Het is januari en sommigen van ons hebben sinds het begin van de maand het goede voornemen om gezonder te gaan eten. Helemaal goed, natuurlijk. Alleen worden we in de supermarkt vaak door fabrikanten voor de gek gehouden.

LEES OOK: Let op: gin flessen bevatten vaak geen echte gin

Suikers

Denk je een heerlijke, verantwoorde én gezonde maaltijd op tafel te zetten, zit het o zo healthy gerecht stiekem boordevol suikers

In het ootje genomen

Het woord suiker op een etiket zetten, dat doen fabrikanten liever niet. En dus gebruiken ze er simpelweg een ander woord voor. Zie jij bijvoorbeeld vruchtenextract, vruchtenconcentraat of sapconcentraat op het etiket staan, dan is de kans groot dat je flink in het ootje wordt genomen.

Het zou hier in veel gevallen namelijk gewoon om ouderwetse suiker gaan, waardoor het ineens bar weinig met echt fruit te maken heeft. "Als je het anders noemt, zoals kokosbloemsuiker, dan klinkt het anders, maar het is hetzelfde spul. Fruitsuiker klinkt gezonder maar het is hetzelfde, dikmakende spul als andere suikers", aldus voedingexpert hoogleraar Jaap Seidell. 

Een wijze les: laat je niet verleiden door mooie termen, want vaak geldt: niets is wat het lijkt.

BRON: GRAZIA, BEELD: ISTOCK

Laatste nieuws

Zie ook