Wendy van Dijk uitgemaakt voor racist na #10YearChallenge

De #10YearChallenge is overal op Instagram te spotten, letterlijk élke BN'er doet mee. Sylvie Meis, Kim Kötter, en natuurlijk ook Wendy van Dijk.

Lees ook

De #10YearChallenge is overal op Instagram te spotten, letterlijk élke BN'er doet mee. Sylvie Meis, Kim Kötter, en natuurlijk ook Wendy van Dijk. Waar de eerste twee dames alleen maar positieve reacties ontvingen, is niet iedereen enthousiast over Wendy's bericht.

LEES OOK: Chantal Janzen drijft spot met vertrek Wendy en Linda

Het bericht van de presentatrice brengt veel emoties naar boven.

Ushi & Dushi

Wendy post een throwback naar tien jaar geleden, toen zij in de rol van Dushi kroop voor het programma Ushi & Dushi. "10 jaar geleden heette ik Dushi oftewel Lucretia!" schrijft ze bij het bericht. Veel volgers zijn geen fan van deze actie.

Negatieve comments

Zo reageert Chantal: "Jammer dat deze 10 jaar jou niet het inzicht hebben gegeven dat het niet oké is om in het bijzonder als witte vrouw een stereotype beeld neer te zetten van gemarginaliseerde groepen in Nederland. Het is al erg genoeg dat er zoveel racisme is, dit soort karakters zijn niet grappig." Zelfs Holland's Next Top Model jurylid Jean Paul Paula reageert: "Niet dat ik wat anders verwacht had, maar dit is echt heel gênant schaamteloos. Ik vraag me echt af of je zo ongeschoold bent dat je zelf niet ziet wat hier fout aan is."

Waar ligt de grens?

Niet iedereen is het met bovenstaande opmerkingen eens. "10 jaar geleden mocht hier nog om gelachen worden, nu is het racisme? Maar Jandino Asporaat mag als 'Gerrie' (Blanke Nederlandse vrouw, red.) dan wel weer? Ik als half Nederlandse/ half Antilliaanse heb altijd de humor kunnen inzien van zowel Dushi als Gerrie. Waar ligt de grens?" Hoe je het ook wendt of keert: het blijft een lastig en gevoelig onderwerp.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Wendy van Dijk (@wendyvandijk3) op

BRON: RTL NIEUWS, INSTAGRAM BEELD: BSR AGENCY

Laatste nieuws

Zie ook