Kim Kötter deelt heftig verhaal over dakloze week

Bijna elke BN'er doet mee met de #10YearsChallenge, zo ook Kim Kötter. Ze deelt een emotioneel verhaal over de week waarin ze dakloos was.

Lees ook

Bijna elke BN'er doet mee met de #10YearsChallenge, zo ook Kim Kötter. Ze deelt een emotioneel verhaal over de week waarin ze dakloos was.

LEES OOK: Kim Kötter deelt details eerste zoen met Jaap

"10 jaar geleden deed ik mee aan het tv programma Stinkend Rijk & Dakloos. Ik werd een week lang op straat gezet als dakloze in een kledingset van het leger des heils. En verder niets. Geen geld, geen telefoon. En verborgen camera’s", begint Kim haar verhaal op Instagram.

Bedreigd

"We werden op een plek afgezet met geblindeerde auto’s.Het bleek Amsterdam oost. Het was januari. Er lag zelfs sneeuw. Het vroor. Ik heb in een portiekje geslapen (waar jaren later mijn zusje kwam te wonen!!) in een park in een eng tentje van een dakloze, in een opvang met 50 heroïne verslaafde mannen, ben door pooiers bedreigd op de wallen, er is zelfs een fles wijn naar me toe gegooid midden in de nacht van afschuw omdat ik een dakloze was." Pfoe, heftig!

Daklozen

"Ja, de nachten waren doodeng", vervolgt ze. "Sommige boterhammetjes heeeel vies (maar hee ik had wat te eten..) maar ik heb ook een buddy ontmoet voor mijn leven, Sonja. (Haar verslavingsarts toen is nu mijn schoonmoeder geworden) Wat sonja heeft meegemaakt in haar leven is zo intens. Ik heb zoooveel van haar geleerd, maar ook van de gesprekken die ik toen gevoerd heb met andere daklozen, met hulpverlening etc. Ik heb met ze gehuild, gelachen. Ik heb nog nooit zo genoten van een patatje die ik kreeg van een kindje die mij zielig vond en met mij wilde praten ondanks dat dat niet mocht van de papa."

Levensveranderend

"Dit waren de 7 dagen waar mijn leven echt door veranderd is. Heb geen vooroordelen. Oordeel pas als je er echt over mee kunt praten. Sta open voor een ander. En luister. En doe," eindigt Kim haar verhaal. En gelijk heeft ze!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Kim Kötter (@kimkotter) op

BRON: INSTAGRAM, BEELD: BSR AGENCY

Laatste nieuws

Zie ook