Deze natuurlijke behandeling geeft hetzelfde effect als botox en fillers

Handig voor degene die geen liefhebber zijn van cosmetische chirurgie.

Lees ook

Wil jij er 10 jaar jonger uitzien, maar ben je geen liefhebber van botox, fillers of cosmetische chirurgie? Cosmetische acupunctuur is een veilig, natuurlijk en pijnloos alternatief dat hetzelfde effect geeft. Het nieuws gaat viral, maar wat doen die honderden naalden precies voor je huid en hoe werkt het?

LEES OOK: 11x extreme beautylooks voor mannen

Geneeskunde

Acupunctuur is een erkende medische behandeling die al eeuwenlang wordt uitgevoerd. De minuscule naalden die in de huid worden geprikt, zorgden in de Chinese geneeskunde van oudsher voor het verhelpen van hoofdpijn, misselijkheid of andere soorten pijn in het lichaam. Maar nu wordt acupunctuur dus ook gebruikt voor huidverjonging, en het wordt alsmaar populairder: menig beauty-influencer zweert erbij.

Zo werkt het

Flinterdunne kleine naalden worden pijnloos in de rimpels geplaatst. Als de naald door de huid prikt, ontstaat er een minuscuul wondje. Wanneer je lichaam deze wondjes voelt, gaat het in de herstelmodus. Hierdoor wordt de productie van collageen gestimuleerd en de rimpel van binnenuit opgevuld. De verbeterde huid- en spierspanning die hierbij komt kijken, resulteert in een steviger kaaklijn, geaccentueerde jukbeenderen en vermindering van een onderkin. Ook verbetert de vochtafvoer van je lichaam, wat je wallen zal laten slinken.

Gezonder

Mensen gebruiken vaak botox en fillers voor een jonge, gladde huid. Maar in tegenstelling tot deze cosmetische ingrepen, zorgt acupunctuur ervoor dat de huid ook daadwerkelijk gezonder wordt. Je zult er wel wat tijd en lef voor nodig hebben: na 15 behandelingen in een schema van twee keer per week, zal de acupunctuur zichtbaar effect geven. In Nederland zijn verschillende specialisten die deze behandeling uitvoeren. Tip: lees vooraf of ze goede reviews hebben.

BRON: MARIE CLAIRE, BEELD: BSR AGENCY

Laatste nieuws

Zie ook