Oranjes: ‘Wanneer moet de kliko hier aan de straat?’

Ook een royal verhuizing geeft altijd wat gedoe.

Lees ook

Terwijl de rest van Nederland alweer aan het werk was, namen de Oranjes de tijd om 2019 op te starten. Voor zover het inspannend is je te laten verhuizen, maar goed – ze deden toch wel íets? 

ZONDAG

Het is officieel, de Rijksvoorlichtingsdienst meldt dat het Koninklijk Gezin inmiddels op Paleis Huis ten Bosch woont. Dat was ook te zien aan de koninklijke standaard die daar al fier hing te wapperen als teken dat Zijne Majesteit thuis was.

MAANDAG

Satirische Willem-Alexander maakte op Twitter de grap van de week. 

De échte prins Constantijn sprak zijn zorgen uit over de verruwing in de tijdlijnen.

En alsof prins Bernhard al niet genoeg gedoe met huizen heeft, blijkt hij ook nog in de boten te zitten. 

DINSDAG

Het blijft wel Nederland, dus ook de koning moest naar de burgerlijke stand om van inwoner van Wassenaar Hagenaar te worden. Een normaal mens regelt dat online, maar hier werd een momentje van gemaakt waar burgemeester Pauline Krikke als de kippen bij was. Dus nee, de Oranjes hoefden niet als normale stervelingen een nummertje te trekken en aan een balie te zitten.

Máxima's föhn was duidelijk nog niet uitgepakt.

's Avonds was in het Koninklijk Paleis op de Dam de nieuwjaarsreceptie voor Nederlandse hotemetoten genodigden. Hare Majesteits föhn was nog altijd zoek en Alexia had vermoedelijk álle haarspelden verdonkeremaand.

Prinses Beatrix had daarentegen álles zoals gewoonlijk onder controle #ElnettRocks.

Prinses Christina (hier met haar dochter in 2016) trok één dingetje terug uit de veelbesproken veiling van een stel erfstukken: tafeldecoratie gemaakt door de beroemde Franse glaskunstenaar René Lalique.

De Lalique Tulpen bleken een huwelijkscadeau aan haar ouders te zijn geweest, dat prinses Juliana en prins Bernhard in 1937 kregen van de toenmalige Nederlandse ambassadeurs. "Het is al geruime tijd goed gebruik in de koninklijke familie om officiële geschenken niet te verkopen," aldus de RVD. De prinses geeft ze nu aan de Stichting Officiële Geschenken van het Huis Oranje-Nassau. Uit de goedheid van haar hart en zo.

Deed de koning verder nog iets? Ja, hij deelde onderscheidingen uit. Mr. J.J.P.M. Asselbergs, mr. E. ten Cate, ing. B. Fokkens, de heer E.W. Veen, en jonkheer ir. R.J. de Wijkerslooth de Weerdesteyn. Ze kregen allemaal het Erekruis van de Huisorde van Oranje ter gelegenheid van hun afscheid als Kamerheer van Zijne Majesteit de Koning. Er was weer niemand met een cameramobieltje in de buurt om het even vast te leggen, daarom maar een foto van Zijne Majesteit op zijn plechtigst.

WOENSDAG 

Wederom een nieuwjaarsreceptie in Amsterdam, ditmaal voor buitenlandse diplomaten en vertegenwoordigers van in Nederland gevestigde internationale organisaties. De royal föhn was nog altijd zoek…

Prins Pieter-Christiaan liet intussen nog even zien hoe akelig fit hij is. 

DONDERDAG

Pieter van Vollenhoven genoot duidelijk van mevrouw Arib als strenge schooljuf (en wie niet?).

VRIJDAG

En van prinses Viktória moeten we massaal aan de groente en het fruit. Daarmee zat de week voor de Oranjes er alweer op, nice work if you can get it. 

 

 

Foto's © ANP

 

Laatste nieuws

Zie ook