5x sushi restaurants waar je een keer heen moét

Allemaal de moeite waard.

Tegen sushi zeggen we natuurlijk altijd ja, maar het is nog leuker als je 't kan verorberen op een fancy plek. Daarom: de vijf sushi restaurants waar je echt een keer naartoe wil in je leven.

LEES OOK: In dit toprestaurant geniet je van vijftig gangen

1. Sushi Samba, Londen

Heb jij een tripje naar Londen geboekt? Dan is dit een echte aanrader. Via een lift word je naar de 38ste verdieping gebracht. Wanneer je op je plaats zit heb je overal, maar dan ook overal ramen om je heen met uitzicht over heel Londen. Buiten dat om is het eten héérlijk en wordt het ook nog eens snel geserveerd. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Ann Haraldsson (@annharald) op

2. Sushi-Nova, Tokyo

Bij dit restaurant gaat het allemaal via internet en tablets. Iedereen zit naast elkaar en moet via deze gadgets de bestelling opnemen. Vervolgens komt jouw bestelling vanaf de lopende band boven je naar je toe. Niet zo persoonlijk, wel heel leuk om te zien. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Siv (@najnavis) op

3. Robo Sushi, Toronto

De naam verraad eigenlijk al wat voor restaurant het is. Hier wordt jouw sushi geserveerd door een persoonlijke robot in plaats van een echt persoon. De robot begroet je eerst, neemt vervolgens je bestelling op en brengt daarna netjes je borden naar je tafel.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door NAFF? (@ananaff) op

4. Sushi festival Amsterdam

Hier kun je helaas niet het hele jaar door eten. Dit festival vindt een paar keer per jaar plaats, maar als het er is, is het zeker de moeite waard om naartoe te gaan. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door *°•☆ JRD ☆•°* (@itsme_jaratdao) op

5. Sukiyabashi, Tokyo

Het is misschien even zoeken naar het beste sushi restaurant ter wereld, maar die is blijkbaar te vinden in Tokyo. Het restaurant is piepklein en er zijn maar tien zitplaatsen. Het ziet er misschien wel amateuristisch uit, maar het is wel het allereerste sushirestaurant ooit dat is bekroond met drie Michelinsterren. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Dr.Mary / Mariko Okitsu (@dr.mariendl) op

BEELD: INSTAGRAM, ISTOCK

Laatste nieuws