Prinsessen blijven toch een beetje op de Horsten

Niet álles van de Oranje is meeverhuisd naar Den Haag.

Lees ook

Het Koninklijk Gezin mag nu dan wel officieel in Den Haag wonen, er blijft toch iets van de prinsessen achter bij de Eikenhorst.

De Prinses Amalialaan in Wassenaar bestaat officieel niet, maar op het landgoed De Horsten heet wel degelijk een weg zo. Het naambord was een van de cadeaus die Willem-Alexander en Máxima kregen na de geboorte van hun eerste dochter.

De toen nog kroonprins vroeg zich wel even af of het misschien een gestolen exemplaar was, maar gezien het opschrift was het toch echt een speciaal vervaardigd cadeau, dat een plekje op het terrein heeft. Niet op het privédomein rond Villa Eikenhorst, maar buiten de omheining, zij het onder toezicht van de Koninklijke Marechaussees. Het was voor nieuwsgierige bezoekers het enige Oranje-achtige wat na een fikse wandeling te zien was.

Na de geboorte van prinses Alexia en prinses Ariane verschenen er aan weerszijden van de Prinses Amalia-laan nóg twee straatnaambordjes met hun namen. Het schijnt voor gekmakende verwarring te zorgen op navigatiesystemen en dat is best grappig, voor een instituut dat altijd alles binnen de lijntjes probeert te doen.

 

Foto's © PPE Agency, ANP

Laatste nieuws

Zie ook