Prinses Alexandra verliest creditcard, Twitter helpt

Wow - Hare Koninklijke Hoogheid beschikt over een Visa Infinite.

Lees ook

Een pinpas of creditcard kwijtraken is altijd lastig. Maar als je een beetje bekend bent, heb je 'm ook zo weer terug, mits een eerlijk mens hem vindt, natuurlijk.

Sportcommentator Renaud Marquot is zo iemand: hij vond in Parijs de Visa van ene Alexandra de Nassau, beter bekend als prinses Alexandra van Luxemburg, de enige dochter van groothertog Henri en zijn vrouw Maria Teresa. Hij verborg het nummer netjes onder een pen en tagde het hof.

'Beste Alexandra van Nassau, prinses van Luxemburg,' schrijft Renaud. 'Je glazen muiltje heb ik niet gevonden, wel je creditcard. Ik beloof dat ik hem niet zal laten proberen door alle vrouwen van het land.' Waarna hij het hof vraagt even contact met hem op te nemen, om het ding te retourneren.

Of dat ook is gebeurd, is niet bekend. Uit de scheiding van Alexandra's broer prins Louis weten we dat die bitter weinig geldzaken zelf afhandelt en financieel vooral afhankelijk is van een toelage van zijn ouders.

Gezien het feit dat prinses Alexandra voor zover we weten geen baan heeft zal zoiets ook voor haar gelden en zal de financiële man van het hof de kaart al heb geblokkeerd, als ze hem tenminste miste.

Wat zegt de Visa Infinite van de Banque de Luxembourg over haar budget? Het is een creditcard 'voor een selecte groep klanten' die 'het ultieme biedt in spending power, gemak, persoonlijke privileges en onovertroffen service.' Met andere woorden: ze moet het wel héél bont maken voor de melding 'maximum bereikt' komt. Nice.

 

Foto's © Cour Grand-Ducale

Laatste nieuws

Zie ook