Verdrietig: prinses Stéphanie neemt afscheid van vader

De kroonprinses van Luxemburg keert even terug naar het ouderlijk kasteel.

Lees ook

Het is een trieste dag voor kroonprinses Stéphanie van Luxemburg, die vandaag haar vader graaf Philippe de Lannoy naar zijn laatste rustplaats moest brengen. Hij is 96 jaar geworden.

Uiteraard was haar man kroonprins Guillaume mee naar het Belgische Anvaing gekomen (maar toch nog altijd vrijwel onherkenbaar zonder baard). 

Er was ook een delegatie van haar schoonfamilie afgereisd. Van links naar rechts prins Louis, groothertog Henri en prinses Alexandra.

Koningin Mathilde was eveneens naar de uitvaart gekomen. Stéphanie is een van de weinige meisjes van adel die een kroonprins trouwde. Mathilde is de andere, die ging als jonkvrouw d'Udekem d'Acoz haar verloving met kroonprins Filip van België in.

Stéphanie is de jongste dochter en het achtste kind van graaf Philippe de Lannoy en Alix della Faille de Leverghem.

Zowel van vaders- als van moederszijde stamt ze uit oude adellijke geslachten die teruggaan tot de 13e en 14e eeuw: De Lannoy en Della Faille.

Van haar broers en zussen Jehan, Christian, Nathalie, Gaëlle, Amaury, Olivier en Isabelle is Jehan nu het nieuwe hoofd van de familie en zijn zoon Antoine (bijna veertien) de stamhouder.

Stéphanie groeide op in het kasteel van Anvaing in Henegouwen. Sinds haar huwelijk in 2012 met kroonprins Guillaume van Luxemburg (als erfhertog de opvolger van groothertog Henri) behoort ze nu tot de Nassaus van het groothertogdom Luxemburg.

Haar moeder Alix (de dame in het lila pakje) overleed in augustus 2012 aan een herseninfarct, kort voor Stéphanie’s huwelijk. Deze foto is van Stephs verloving, haar vader zit rechts.

Omdat haar vader toen al slecht ter been was, werd ze weggeven door haar oudste broer Jehan.

De uitvaart van Philippe de Lannoy was deze ochtend in Saint-Amand, de kerk van Anvaing.

 

Foto's © PPE Agency / Nieboer, ANP, BSR Agency, Cour Grand-ducale, HRH Stéphanie de Luxembourg

Laatste nieuws

Zie ook