O, O, Oranjes nu officieel Hagenaren

En natúúrlijk stonden ze niet tussen het plebs aan de gemeentebalie.

Lees ook

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben zich ingeschreven bij de gemeente Den Haag en zijn nu samen met de A'tjes officiële inwoners van die gemeente.

De inschrijving ging niet gewoon aan de balie van de burgerlijke stand – nummertje trekken, wachten, dat werk – want burgemeester Pauline Krikke hamerde het hoogstpersoonlijk af, ongetwijfeld dolgelukkig met deze royal bliksemafleider van het vreugdevuurdebacle. De droogkap van Máxima lijkt nog te moeten worden aangesloten op Paleis Huis ten Bosch.

Collega Rick Evers ontdekte een gat in de tijdlijn van het persbericht over de verhuizing waardoor de Rijksvoorlichting genoodzaakt was de tekst die op de site van het Koninklijk Huis stond, aan te passen. Er staat nu dat de familie vanaf het voorjaar van 2003 tot begin 2019 in Wassenaar woonde. Een dag eerder was dat nog tot eind 2018. Dat laatste riep vragen op nadat de RVD had gemeld dat het koninklijk gezin pas zondag zijn intrek had genomen in Paleis Huis ten Bosch.

Waren de Oranjes dan in de tussenliggende weken dakloos geweest? Het zou raar zijn als Zijne Majesteit in eigen land geen vaste of woon- of verblijfplaats zou hebben gehad, ook al was hij met zijn gezin op vakantie in onder andere Argentinië.

Bovendien moet een verhuizing binnen vijf dagen worden gemeld bij de gemeente en de periode tussen het dichttrekken van de voordeur van de ↑  Eikenhorst en het bewonen van Huis ten Bosch was langer dan die vijf dagen. Door de aanpassing sluiten de perioden nu wel aan. Vetlederen medaille voor Rick voor zijn scherpe blik!

En intussen kwam een andere speurneus op dit fijne feitje: die WOZ waarde mag wel wat omhoog, voor volk en vaderland, toch?

 

Foto's © RVD / ANP

Laatste nieuws

Zie ook