Het is officieel, Oranjes wonen nu in paleis!

'Mam, heb jij de doos gezien waarin mijn huiswerk zit?'

Het komt niet vaak voor dat de Rijksvoorlichtingsdienst op zondag persberichten verstuurd, maar vandaag kwam er toch eentje: 

'Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, Hare Majesteit Koningin Máxima en hun dochters hebben zondag 13 januari 2019 hun intrek genomen in Paleis Huis ten Bosch in Den Haag.'

De standaard wappert inmiddels boven het paleis waar de drie royal labradors even as we speak de nieuwe plek van hun waterbak zoeken en de A'tjes ongetwijfeld druk bezig zijn om hun kamers in te richten. 

De verhuizing verliep in stijl, dit toepasselijk genaamde verhuisbedrijf werd voor Huis ten Bosch gesignaleerd.

Paleis Huis ten Bosch is één van de drie paleizen die door de Staat ter beschikking zijn gesteld aan het Staatshoofd. Het wordt gebruikt als woonpaleis en voor representatieve doeleinden zoals officiële ontvangsten van hoogwaardigheidsbekleders.


Willem-Alexander woonde er in de jaren tachtig al, toen zijn moeder koningin was. Na het vertrek van prinses Beatrix in 2014 is het paleis, een rijksmonument uit de zeventiende eeuw, enkele jaren niet in gebruik geweest vanwege renovatie door het Rijksvastgoedbedrijf. Na de verhuizing van het Koninklijk gezin vinden nog enkele afrondende werkzaamheden plaats. De verwachting is dat deze in het voorjaar klaar zijn.

Lees ook: 5 vragen over Paleis Huis ten Bosch

 

Foto's © ANP, PPE Agency

Laatste nieuws